Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresmanul şi activistul pentru drepturi civile John Lewis a decedat, la vârsta de 80 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Congresmanul şi activistul pentru drepturile civile american John Lewis a decedat, a anunţat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, transmit Reuters, AFP şi dpa.

Lewis avea 80 de ani şi suferea de cancer pancreatic, conform agerpres.ro.

Citește și: Profeție devastatoare a unui doctor: Dacă nu se termină cu teoriile conspiraționiste, vom avea același scenariu ca în Italia

Pelosi, care l-a numit pe John Lewis drept ''conştiinţa Congresului'', a lăudat ''leadershipul moral'' pe care el l-a adus în forul legislativ american timp de peste 30 de ani.

''Fiecare zi a vieţii lui John Lewis a fost dedicată asigurării libertăţii şi a justiţiei pentru toţi'', a subliniat preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA.

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’

Născut în 1940 în statul Alabama, Lewis a fost considerat unul dintre cei mai proeminenţi activişti pentru drepturile civile din SUA.

El a anunţat în luna decembrie a anului trecut că suferă de cancer pancreatic, promiţând că va lupta cu boala şi că în acelaşi timp va continua să-şi servească alegătorii din circumscripţia sa din statul Georgia. ''Sunt într-un fel de luptă - pentru libertate, egalitate, drepturi fundamentale - de aproape întreaga mea viaţă. Nu m-am confruntat niciodată cu o luptă de felul celei pe care o am acum'', scria John Lewis la acea vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.