Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul Evreiesc European, 'îngrijorat' de ascensiunea antisemitismului în Polonia

Polonia

Congresul Evreiesc European (CJE) s-a declarat "îngrijorat" de ascensiunea antisemitismului pe care o constată în Polonia şi de "deteriorarea" relaţiilor dintre guvernul conservator naţionalist polonez şi comunitatea evreiască, se spune într-un comunicat al CJE difuzat joi, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Am constatat recent o creştere spectaculoasă a numărului de incidente antisemite în Polonia, care par să coincidă cu ruperea de către guvernul polonez a comunicării cu reprezentanţii oficiali ai comunităţii evreieşti", şi-a exprimat regretul Moshe Kantor, preşedintele CJE, în acest comunicat dat publicităţii la Bruxelles. 

CJE este îngrijorat în special de "sloganurile fasciste" şi drapelele grupărilor de extremă dreapta "care apar regulat la festivităţi de stat", precum şi de cazuri de afirmaţii antisemite în mass-media publice şi sociale. 

Potrivit CJE, de un an de zile niciun ministru polonez nu a avut întrevederi cu responsabili ai Uniunii comunităţii evreieşti din Polonia, organizaţie "reprezentativă" pentru cele mai puţin de 10.000 de persoane pe care le numără comunitatea evreiască în această ţară cu 38 de milioane de locuitori. 

În comunicatul său, Kantor şi-a exprimat speranţa că guvernul polonez "va stăvili această ură şi va acţiona cu forţă împotriva ei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.