Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul pentru desemnarea liderului CDU, partidul cancelarului Angela Merkel, a fost amânat din cauza epidemiei

CDU CSU

Comitetul Executiv al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a decis amânarea congresului pentru alegerea noului preşedinte al formaţiunii, informează publicaţia Der Spiegel, anunță MEDIAFAX.

Congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) era programat pe 4 decembrie, la Stuttgart, dar, în contextul intensificării infecţiilor cu SARS-CoV-2, a fost amânat.

Conform unor surse, reuniunea ar putea avea loc pe 14 decembrie sau pe 15-16 ianuarie. O altă variantă ar fi organizarea reuniunii prin videoconferinţă.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Congresul CDU are rolul desemnării noului preşedinte al formaţiunii politice, care va fi şi candidatul pentru postul de cancelar al Germaniei.

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea Angelei Merkel în funcţia de preşedinte al CDU, a decis în februarie retragerea de la conducerea formaţiunii. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va mai participa la scrutinul legislativ din 2021. Până în prezent, în cursa pentru conducerea CDU s-au înscris Armin Laschet, premierul landului North Rhine-Westphalia, Friedrich Merz, unul dintre rivalii Angelei Merkel, şi Norbert Röttgen, expert în politică externă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.