Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consecințe neașteptate pentru ieșirea Regatului Unit din UE. Trenurile Eurostar nu vor mai putea intra în Franța în lipsa unui acord Brexit

rfi.fr
Brexit

Dacă Uniunea Europeană nu ajunge la un acord cu Regatul Unit pentru retragerea din Uniune, este posibil ca trenurile Eurostar să nu mai poată intra în Franţa; afirmaţia citată de Reuters a fost făcută miercuri de Nathalie Loiseau, ministrul francez pentru afaceri europene, în cadrul unei conferinţe la Londra, informează Agerpres.

Întrebată dacă este într-adevăr posibil ca după Brexit să se interzică intrarea pe teritoriul francez a trenurilor Londra-Paris, care trec prin tunelul de sub Canalul Mânecii, Loiseau a răspuns: "Dacă nu facem nimic şi dacă nu ajungem la nicio înţelegere, aşa se va întâmpla, printre alte exemple". "Nu putem să ne trezim pe 30 martie şi să le spunem concetăţenilor noştri şi firmelor noastre 'O! Am crezut că nu se va întâmpla niciodată, aşa că nu suntem gata' ", a adăugat ea.

Vezi şi: Scandal la vârful PSD: Dragnea ameninţă cu 'mazilirea' lui Tudorel Toader (surse)

Şefa afacerilor europene ale Franţei a declarat că în următoarele săptămâni va depune în parlamentul ţării sale un proiect de lege "astfel încât să fim pregătiţi pentru orice scenariu"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.