Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consens politic pe o lege pentru susținerea copiilor. PSD: 'Demnitatea să fie protejată'

Kidsout
copii pictura

PSD transmite, sâmbătă, cu ocazia publicării normelelor de aplicare a legii privind combaterea violenței psihologice-bullying, că se încheie un ciclu legislativ început din 2018, astfel încât demnitatea și integritatea copiilor să fie protejate de diferitele forme de agresiuni verbale sau fizice.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 74: ALERTĂ - SUNTEȚI PROȘTI!

„Au fost publicate normele de aplicare a legii privind combaterea violenței psihologice-bullying. Se încheie astfel un ciclu legislativ început în anul 2018 de parlamentarii PSD, Andrei Pop și Petre Florin Manole care au depus împreună inițiativa pentru protejarea demnității copiilor. Astfel, legea devine funcțională și aplicabilă. Aceștia s-au implicat în toate etapele elaborării legii, s-au luptat în Parlament ca această lege să treacă (lege votată cu unanimitate în ambele camere), dar și în Grupul de Lucru pentru elaborarea Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor din Legea Educației Naționale privind bullying-ul.

Obiectivul a fost clar: legea să fie implementată cât mai bine și efectele pozitive asupra elevilor să se vadă cât mai repede.

Au fost sprijiniți în a atinge acest obiectiv de către toți parlamentarii din toate partidele, fiind una dintre puținele legi care au întrunit consensul și a fost adoptată în unanimitate.

Implicarea în prevenirea și combaterea bullying-ului este un proiect pe termen lung pe care parlamentarii PSD îl vor avea în vedere și care va schimba mentalități și comportamente atât la nivelul tinerilor, cât și la nivel instituțional. Demnitatea și integritatea copiilor noștri trebuie protejate de diferitele forme de agresiuni verbale sau fizice, care constituie violența psihologică-bullying, și cu care mulți copii se confruntă în ziua de astăzi.

Mulțumirile merg, de asemenea, către toate asociațiile, în special către Itsy Bitsy, către reprezentanții instituțiilor, experții și cei care au sprijinit această inițiativă, prin eforturi individuale, campanii, mese rotunde, dezbateri”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.