Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conservatorii şi-au ales azi candidatul pentru prezidenţiale

telegraph.co.uk
 François Fillon

Electorii conservatori francezi s-au mobilizat azi pentru a alege candidatul la preşedinţia Franţei dintre doi foşti premieri, Francois Fillion şi Alain Juppe, scrie AFP preluat de agerpres

Oricare ar fi câştigătorul, el va avea şanse serioase să câştige şi preşedinţia Franţei şi se va confrunta probabil cu naţionalista Marine Le Pen, care chiar şi galvanizată de victoria populistului Donald Trump în Statele Unite, va pierde în faţa unui candidat al conservatorilor. 

Câştigătorul surpriză al primului tur al alegerilor primare, fostul premier Francois Fillon, 62 de ani, are un program foarte liberal în ceea ce priveşte economia şi foarte conservator în ceea ce priveşte chestiunile sociale. Catolic asumat, este partizanului unei terapii de şoc cu accente thatcheriene de a dezetatiza Franţa. 

Şi el fost şef al guvernului francez şi de mai multe ori ministru, Alain Juppe, 71 de ani, pledează pentru reforme profunde sa fără brutalităţi. Pentru el, identitatea Franţei înseamnă diversitate. 

Ultimele sondaje arată că ca Juppe nu va putea câştiga în faţa lui Fillon, care ar primi 61% dintre voturi. 

Electoratul francez au venit în număr mai mare la urne în turul al doilea, prezenţa la vot fiind cu 4,5% mai mare la ora 17.00, ora Franţei, decât a fost în primul tur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.