Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Erdogan năruie visul Suediei și Finlandei de aderare la NATO: 'E o pierdere de timp în aceste momente critice!'

economica.net
Turcia

Consilierul președintelui Turciei, Fahrettin Altun, a declarat într-un interviu acordat ziarului suedez Dagens Nyheter că Finlanda și Suedia nu au nimic de negociat cu NATO.

„Cererile Turciei pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO rămân neschimbate și nu este nimic de negociat. Este greșit ca Finlanda și Suedia să piardă timpul NATO în aceste momente critice", a declarat Altun sâmbătă, citat de portalul finlandez de radiodifuziune Yle.

Turcia a cerut ridicarea embargoului asupra armelor și extrădarea din Suedia și Finlanda a liderilor unor organizații kurde și a opozanților regimului. Ankara a indicat că cererile sale sunt rezonabile și se așteaptă ca Suedia și Finlanda să fie de acord cu acestea.

Un alt consilier al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, a declarat agenției turce de știri de stat că summitul NATO de la Madrid de la sfârșitul lunii iunie "nu este termenul limită pentru luarea deciziilor Turciei", a informat Yle.

Vezi și: Turcia, mesaj tranșant pentru Suedia și Finlanda: 'Organizațiile teroriste își flutură zdrențele la voi. Trebuie să vă schimbați legea dacă vreți în NATO!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.