Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier General ALDE, Valentin Voicu, apel la Președinție și Guvern: 'Focarele de la subsolul blocurilor pot conduce la nenorociri umane'

valentin voicu

Consilierul General ALDE al Municipiului București și candidatul partidului la Primăria Sectorului 5, Ion Valentin Voicu, a lansat un apel public către Președinție, Guvern, Primăria Capitalei, dar și către primarul Sectorului 5 cu privire la riscul îmbolnăvirii cetățenilor din cauza focarului de la subsolul blocurilor.

Citește și: Ministrul Agriculturii, acuzații dure către fermieri: 'Există vânători de subvenții. Nu sunt interesați să facă performanță, ci doar să încaseze banii'

„Încă din anul 2015, problema celor care locuiesc pe strada Iacob Andrei din Sectorul 5 este una gravă.

Nu numai că riscul îmbolnăvirii din cauza focarului de la subsolul blocurilor este iminent, dar nenorocirea a făcut ca oameni să moară din cauza neglijenței și nepăsării autorităților locale.

Solicit, pe această cale, atât Societății Apa Nova Bucureşti cât și celorlalte autorități competente să intervină de urgență în rezolvarea acestei probleme de importanță vitală. Aceste condiții reprezintă atentat la siguranța și viața cetățenilor, la viața copiilor lor.

Se impun măsuri imediate. Subsolurile sunt inundate, neacoperite, iar copiii se joacă fără a conștientiza pericolul la care sunt expuși.

Oamenii au făcut sesizări, nu s-a schimbat nimic.

Subiectul a fost mediatizat la nivel național, dar nu s-au luat măsuri.

Nu numai că mirosul emanat este insuportabil, nu numai că riscul unui focar de infecție este maxim, dar la un eventual dezastru, este nevoie de intervenția Jandarmeriei, a Pompierilor și chiar a Armatei.

În această situație sunt 10 blocuri de pe strada Iacob Andrei, blocuri în care sunt peste 640 de garsoniere și peste 1900 de cetățeni care plătesc taxe și impozite și care au dreptul la siguranță și au dreptul la o viață normală.

Din relatarea evenimentelor, s-a omis faptul real: au murit doi oameni și nu cum s-a relatat la acel moment cum că au fost salvați și duși la spital.

2 din cei 4 care au intervenit acolo au murit, iar de atunci au trecut 5 ani.

De aceea, fac acest apel pentru ca cei în măsură să pună capăt acestei situații să o facă de îndată și înainte de a se mai întâmpla nenorociri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.