Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier General ALDE, Valentin Voicu: 'Avem soluții bune pentru a implementa cel mai performant sistem de salubritate'

valentin voicu

Avem soluții bune pentru a implementa cel mai performant sistem de salubritate, anunță consilierul general ALDE  și candidatul partidului la primăria Sectorului 5, Valentin Voicu. El face un apel către Societatea de Salubritate, Direcția de Dezvoltare si Direcția Economică a Primăriei Sectorului 5, către consilierii Locali ai Sectorului 5 și către Primarul Sectorului 5 să se oprească, deoarece vremea proiectelor pilot a trecut.

„În data de 16 ianuarie 2020, lansam în spațiul public proiectul meu și al colegilor mei din ALDE care candidează pentru Consiliul Local al Sectorului 5, proiect ce se referă la serviciul de salubritate, la ridicarea acestuia la standarde europene și pe care ne propunem să-l implementăm în mandatul meu.

La fix o săptămână după ce am lansat public soluțiile pentru rezolvarea problemelor de salubritate, am observat că pe 23 Ianuarie 2020 Direcția de Dezvoltare și Direcția Economică din cadrul Primăriei Sectorului 5 a înaintat, pe baza scrisorii Societății de Salubrizare a Sectorului 5 tot din 23 Ianuarie 2020, majorarea capitalului de la 1.000.000 lei la 31.000.000 lei pentru investiții în infrastructura societății și în realizarea unui proiect- pilot de colectare și transport automatizat al deșeurilor din instituțiile publice.

Fac un apel către Societatea de Salubritate, Direcția de Dezvoltare si Direcția Economică a Primăriei Sectorului 5, către consilierii Locali ai Sectorului 5 și către Primarul Sectorului 5 să se oprească deoarece vremea proiectelor pilot a trecut.

În același timp, trag un semnal de alarmă și spun că problemele nu sunt la instituțiile publice din cadrul Primăriei sau la alte instituții aflate pe raza teritorială a Sectorului 5. Problemele sunt în teren, în jurul blocurilor și în jurul caselor. Aici e necesar să facem ceva cu salubritatea și aceste sisteme trebuie să se implementeze de urgență între blocuri, case, unități de învățământ etc.
Ați avut timp de 4 ani de proiectele pilot și le-ați făcut doar pe hârtie. Aveți o ultimă șansă să implementați în stradă aceste proiecte și nu proiecte-pilot.

Vă furnizez chiar eu 1000 de zone unde se pot pune acele sisteme îngropate care pot fi dotate cu sisteme electronice de acces cu card și sisteme electronice de monitorizare a gradului de umplere. Fiecare container va avea un cip de identificare care va stoca informații legate de tipul recipientului, adresă, utilizator, fractie deseu.
De asemenea, pe mașinile de gunoi se pot monta cântare care vor transmite în timp real cantitățile colectate.

Mă bucur că direcțiile din primărie și societatea primăriei implementează proiectele pe care eu le susțin public și pe care eu mi le-am asumat în această campanie.
Primarul Florea, în goana lui de a ieși în față cu ceva, semnează acest proiect fără cea mai importantă direcție din primărie ce nu își asumă și nu semnează pe raportul de specialitate acest proiect.

Ca vorba celebră din popor - Semnează ca Primarul fără semnătura celui mai important om din primărie - Directorul Economic.

Se pare că sunt o sursă de inspirație pentru primarul Zero și pentru oamenii din primărie cu care, din Iunie 2020, voi lucra în calitate de Primar al Sectorului 5.

Avem soluții bune pentru a implementa cel mai performant sistem de salubritate”, scrie Voicu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.