Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier general USR, scrisoare deschisă către ministrul Mediului: 'Poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din București'

calitate aer

Măsurătorile parametrilor calității aerului respirat din Sydney și București au valori comparabile, susține consilierul general USR, Octavian Berceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, anunță MEDIAFAX.

Consilierul din cadrul Primăriei Municipiului București susține că, după incendiile forestiere, poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din București.

Citește și: SONDAJ CURS - Sprijin fragil al populației pentru alegerile anticipate

Octavian Berceanu își bazează afirmațiile pe datele furnizate de mai multe rețele independente de măsurare a calității aerului. Datele analizate de el sunt publicate în timp real pe mai multe site-uri naționale și internaționale. El a observat că suspensiile de particule PM10 / PM2.5 din Sydney și București sunt similare. Poluarea cu PM10 este de 161 ug/m3, în Capitală, iar în orașul comparat ajunge la 169 ug/m3.

Consilierul general USR a transmis, în acest context, o scrisoare deschisă ministrului Mediului:

„Scrisoare deschisă,

domnului Costel Alexe - Ministrul Mediului!

Măsurătorile parametrilor calității aerului respirat din Sydney și București au valori comparabile. Suspensiile de particule PM10 / PM2.5 aduc moartea.

După incendii forestiere imense, poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din București! Datele oficiale emise ne spun că totul e bine.

Știm că personalul din Ministerul Mediului - România este numit politic și nu are nici cea mai mică aplecare spre protejarea cetățenilor și a cadrului natural.

Știm că pentru fiecare metru cub de lemn tăiat legal autoritățile permit încă un metru cub tăiat ilegal, transformat în mită de partid.

Știm că datele oficiale transmise de autorități sunt la fel de relevante precum cele transmise cândva Elenei Ceaușescu.

Știm că Garda Nationala De Mediu este o structură funcțională infracțională, stim din teren, dovadă gropile de gunoi ilegale din București si Ilfov și măsurătorile emisiilor măsluite! Știm pentru că ne îmbolnăvim și murim pe capete!

Știm că plantarea puieților, împăduririle făcute de statul român sunt majoritar fictive, în zonele montane greu accesibile, pe banii nostri! Știm pentru că am fost acolo!

Știm că poluarea râurilor este doar motiv de deplasare în teren a subordonaților, fără niciun rezultat notabil în urma măsurilor dispuse în ultimii 10 ani.

Știm că este greu să transformi peste noapte un minister strivit de incompetenți și hoți.

Vezi si: Iranul a arborat steagul roşu în orașul sfânt, pentru prima oară în istorie: Teheranul e gata de război / VIDEO .

Domnule ministru, vrem să știm poluarea reală din orașe atunci când citim datele oficiale, nu să fim mințiți ca pe vremea lui Ceaușescu!

Vrem ca datele corecte și asumate oficial să fundamenteze măsurile pe care, fără echivoc, sunteți obligat să le luați!

Știm, putem și avem specialiști compatibili cu era tehnologiei! Ce facem?”, arată Berceanu în scrisoare deschisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.