Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a arborat steagul roşu în orașul sfânt, pentru prima oară în istorie: Teheranul e gata de război / VIDEO

trendingpolitics.com
iran

Iranienii au arborat pentru prima dată în istorie steagul roşu deasupra unei moschei considerată loc sacru. Arborarea steagului roşu simbolizează începerea unui „război sângeros” în cultura arabă și este asociat în special la șiiți cu răzbunarea. Steagul a fost arborat în cel mai sfânt oraș din Iran, Qon, la moscheea Jamkaram, un loc considerat sacru în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu. Pe steag scrie: „Cei care vor să răzbune sângele lui Hussein”. Gestul vine după asasinarea de către americani a generalului iranian Qasem Soleimani, unul din cei mai influenți lideri din Orientul Mijlociu.

Teheranul a anunțat că are deja o listă cu 35 de ținte americane. Generalul iranian Gholamali Abuhamzeh a fost citat vineri de agenţia de ştiri Tasnim declarând că Iranul îi va pedepsi pe americani şi a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf. „Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. ... Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. ... Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră", a spus el.

Reacţia lui Donald Trump

Donald Trump a declarat că dacă Iranul va efectua atacuri care vizează Statele Unite, atunci SUA au și ele "în vizor 52 de obiective iraniene” şi că unele sunt „la un nivel foarte înalt şi importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”. „SUA nu mai doresc ameninţări!”, a spus Trump. El a indica că cele 52 de ţinte reprezintă cei 52 de americani care au fost ţinuţi ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Soleimani, 62 de ani, a fost un preeminent lider militar iranian - şeful Forţei Quds din cadrul Gărzilor Revoluţionare şi arhitectul influenţei răspândite a Iranului în Orientul Mijlociu. Muhandis a fost, liderul de facto al grupărilor paramilitare ale Forţelor Populare de Mobilizare (PMF) din Irak.

Vezi si: ALERTĂ la Mănăstirea Petru Vodă din Neamț: Sfântul lăcaș este devastat de un incendiu violent .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.