Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliere psihologică pentru colegii elevului militar care a căzut de la etaj

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Colegii de clasă şi cei de cameră ai elevului de la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, care a murit joi după ce a căzut de la etaj, primesc consiliere psihologică, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, Ioana Popa, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, psihologul şcolar al unităţii de învăţământ a vorbit joi, după producerea tragediei, cu colegii de clasă ai elevului decedat, precum şi cu cei cu care acesta împărţea dormitorul. De asemenea, a spus Ioana Popa, psihologul este la dispoziţia tuturor elevilor care simt nevoia de a primi consiliere.

Potrivit ghidului de consiliere şi orientare în cariera socio-profesională, publicat pe site-ul Colegiului, în unitatea de învăţământ militar se oferă consiliere suportivă/de criză.

Amintim că, joi dimineaţa, un elev din clasa a IX-a a decedat în urma unei căderi de la etajul patru al clădirii instituţiei de învăţământ, în zona dormitoarelor.

Circumstanţele producerii tragediei sunt cercetate de o comisie condusă de locţiitorul comandantului Colegiului.

''În dimineaţa zilei de 11 ianuarie, în jurul orei 8,00, un elev al Colegiului Naţional Militar 'Mihai Viteazul' Alba Iulia a fost găsit în stare de inconştienţă, în urma unei căderi de la etajul patru al clădirii, în zona dormitoarelor. A fost apelat serviciul de urgenţă 112, dar, cu toate eforturile echipei medicale ajunse la locul incidentului, care i-a acordat primul ajutor, elevul a decedat'', se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Colegiului.

Elevul avea 15 ani, iar la admiterea în Colegiul Militar a susţinut evaluarea psihologică, fiind declarat apt, arată sursa citată.

Cazul este cercetat de Poliţia municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit unor surse, elevul, originar din judeţul Maramureş, ar fi lăsat în urma sa un bilet de adio.

De la începutul anului şcolar, 14 elevi, fete şi băieţi, majoritatea din clasa a IX-a, s-au transferat la unităţi de învăţământ liceal din reţeaua Ministerului Educaţiei Naţionale. La solicitarea reprezentanţilor legali ai copiilor, conducerea Colegiului acordă aviz privind transferul elevilor care doresc să plece la licee civile.

Anul trecut, au fost disponibile pentru admiterea la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia un număr de 168 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.