Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii au votat: Se construiesc blocuri de 10 etaje lângă Pădurea Băneasa

Agerpres
primaria-capitalei-cgmb

Proiectul care vizează aprobarea Planului Urbanistic Zonal în vederea realizării unor blocuri de până la zece etaje în ansamblul rezidenţial Greenfield, în apropierea Pădurii Băneasa, a fost aprobat miercuri de Consiliul General al Capitalei, cu 28 de voturi favorabile.

Potrivit PUZ Aleea Teişani - Drumul Pădurea Neagră nr. 56-64, dezvoltatorul vizează realizarea de locuinţe colective şi funcţiuni complementare locuirii, cu regim de înălţime maxim S+P+4E, S+P+9E şi S+P+10E, cu un procent de ocupare a terenului (POT) maxim de 55% şi un coeficient de utilizare a terenului (CUT) maxim de 1,56 mp ADC/mp, informează agerpres.ro.

Citește și: Vești de ultimă oră- Toți românii cu credite sunt vizați

Mai sunt prevăzute: centru comercial cu înălţime maximă de S+P+3E; clădire pentru servicii mixte de interes public având înălţimea maximă S+P+4E+E5-E6 retras; clădire pentru învăţământ preşcolar, primar, secundar inferior şi superior cu regim de înălţime S+P+4E; zonă culte cu înălţime maximă de 22-27 metri; gospodărie comunală.

Înălţimea maximă admisibilă a clădirilor este de 35 de metri, în conformitate cu prevederile avizelor emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Pentru toate zonele funcţionale urmează să se asigure un minim de 30% spaţii verzi. Planul Urbanistic General prevede însă o înălţime maximă admisibilă a clădirilor în zonă de P+2 (10 metri), cu un POT maxim 45% şi un CUT maxim de 1,3 mp.ADC/mp.teren pentru înălţimi P+2E.

Citește și: Florin Cîțu a vorbit despre creșterea economiei României- Cum va fi posibil acest lucru

Avizul a fost emis pentru terenuri în suprafaţă de 281.730 mp, fiind vorba despre o extindere a cartierului Greenfield. Iniţiatorul proiectului este SC Impact Developer&Contractor SA, proiectant fiind SC Metropolitan International Arhitects SRL.

Pe 19 decembrie 2017, Primăria Capitalei a delegat Primăriei Sector 1 să facă demersurile pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea Romsilva în domeniul public al municipiului a unei suprafeţe de teren având destinaţia de drum forestier pentru realizarea unui drum de acces prin Pădurea Băneasa.

Citește și: Mihai Fifor recționează după ce Guvernul și-a angajat răspunderea pe Buget: ‘Avem nevoie de buget dezbătut în Parlament și nu de unul făcut pe genunchi’

În mai 2018, USR Bucureşti a iniţiat petiţia "Salvaţi Pădurea Băneasa!", prin care cerea autorităţilor să renunţe la planul de a construi un drum public prin mijlocul pădurii.

USR menţiona la momentul respectiv că până în 2017 accesul în cartierul Greenfield s-a făcut atât pe Aleea Teişani (o stradă cu o bandă pe sens), cât şi pe drumul forestier din Pădurea Băneasa. La începutul lui 2017 însă, drumul forestier a fost închis în urma unei decizii definitive a instanţei. Situaţia a dus la blocaje pentru locuitorii din Greenfield.

Citește și: S-a decis! Ce se va întâmpla cu pensiile începând cu 2020 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.