Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii din București au votat dizolvarea și lichidarea a încă două companii municipale

Digi24
Primaria Capitalei

Consiliul General al Capitalei a adoptat, în şedinţa de marţi, proiectele de hotărâre care vizează dizolvarea şi lichidarea Companiei Municipale Agrement şi Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, potrivit Agerpres.

Municipiul Bucureşti, prin CGMB, în calitate de acţionar majoritar, urmează să aprobe dizolvarea şi lichidarea societăţilor Compania Municipală Agrement, Compania Municipală Publicitate şi Afişaj.

Citește și: Ludovic Orban, după ce moțiunea de cenzură a picat la diferență mare: 'A fost un balon de săpun. Azi s-a spart'

Potrivit proiectelor, se acordă mandat special reprezentanţilor Municipiului Bucureşti, prin CGMB, în AGA pentru aprobarea dizolvării companiilor şi numirea lichidatorilor.

Referatele de aprobare ale celor două proiecte precizează:

*** Compania Municipală Agrement - din luna septembrie 2019 nu a mai desfăşurat activităţi de agrement, ci exclusiv activităţi de curăţenie. Până în luna mai, societatea a încheiat numai contracte prin care s-a obligat la prestarea de servicii de curăţenie, însă contractele cele mai importante au încetat, iar de la sfârşitul lunii mai compania nu mai are alte contracte în derulare care să îi asigure o cifră de afaceri "rezonabilă", astfel încât să îşi poată acoperi cheltuielile.

*** Compania Municipală Publicitate şi Afişaj - societatea nu desfăşoară activităţi potrivit domeniului principal de activitate şi nici activităţi de natura celor secundare definite în actul constitutiv. Este invocat de asemenea raportul auditorului extern, conform căruia societatea este supusă unor riscuri privind posibilitatea reluării activităţii din cauza numărului mare de procese pe rol intentate împotriva societăţii, printre care şi dosarul prin care s-a solicitat anularea HCGMB nr. 537 din 23 august 2018 privind delegarea gestiunii serviciului public. Se menţionează că, din luna septembrie 2020, societatea a finalizat toate contractele în derulare, fără a încheia noi contracte şi că în prezent generează doar cheltuieli de funcţionare. Pe 27 mai, compania avea 17 angajaţi, iar costurile operaţionale pentru luna aprilie au fost de 240.700 lei, dintre care 212.000 - salarii brute ale angajaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.