Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii generali ai ALDE doresc schimbarea numelui Pieții Universității: 'este o datorie de onoare a municipalității această redenumire'

piata universitatii

Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de miercuri, inițiat de consilierii ALDE, prevede redenumirea Pieței Universității în „Piața I.C. Brătianu”. Potrivit proiectului, „este o datorie de onoare a municipalității această redenumire”, potrivit Mediafax.

„Cronologic, necesitatea apariției pieței circulare de la intersecția bulevardelor I.C Brătianu, Regina Elisabeta și Carol 1 s-a impus după construirea clădirii Universității București (1864 – 1869) de către Alexandru Orăscu, atunci când prin fața edificiului, considerat clădirea cea mai impozantă și cea mai modernă. (...)

Citește și: SURSE - Culisele scandalului violent din USR: fața neștiută a cazului Olimpia Ardelean

Așa cum refaerea statuii lui Ion C. Brătianu a fost o reparație istorică pe care a făcut-o primăria orașului București, la el o reparație istorică va însemna momentul în care va fi aprobată piața Ion C. Brătianu la intersecția bulevardelor acolo unde se găsește noua statuie a marelui om politic”, se arată în referatul de specialitate al proiectului.

Proiectul este o inițiativă a consilierilor ALDE din CGMB, care spun că „este o datorie de onoare a municipalității această atribuire a numelui lui Brătianu pieței astfel create prin intersecția bulevardelor mai sus menționate și care este dominată de noua statuie, replică la vechea statuie a lui Dubois”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.