Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii judeţeni ieșeni au aprobat indicatorii tehnico - economici pentru construirea Institutului de Cardiologie Iași

cardiologie

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa ordinară de marţi, indicatorii tehnico - economici pentru construirea şi dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară laşi.

Viitorul spital de cardiologie va fi construit pe un teren de 12 hectare amplasat în comuna Miroslava şi va avea 500 de paturi, din care 450 la spitalizare continuă şi 50 la spitalizare de zi, potrivit Agerpres.

"Realizarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară este o prioritate majoră pentru actuala conducere a Consiliului Judeţean şi am reuşit ca în mai puţin de un an să avem gata studiul de fezabilitate. Potrivit proiectului, spitalul va fi structurat în mai multe sectoare, iar acest lucru ne va permite ca pentru fiecare dintre ele să putem accesa independent finanţare. Institutul va avea un centru de cercetare, heliport, hotel pentru vizitatori, hotel pentru personalul medical, clădiri tehnice, grădiniţă şi parcări subterane şi supraterane, amenajări exterioare. Durata totală de realizare a investiţiei este de 48 luni, iar costurile totale au fost estimate la 330 de milioane de euro, fără TVA", a declarat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

În cadrul aceleiaşi şedinţe consilierii judeţeni au aprobat alte 41 de proiecte, unul dintre acestea fiind documentaţia de avizare a lucrărilor şi indicatorii tehnico-ecnomici pentru Consolidarea Corpului C1 de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Clădirea dată în folosinţă în 1974 va fi recompartimentată şi adaptată normelor de securitate la incendiu, urmând să fie dotată şi cu instalaţii moderne şi eficiente energetic.

Consilierii judeţeni au aprobat, de asemenea, darea în administrarea Institutului Regional de Oncologie a unui teren şi a unui imobil aflate pe strada Codrescu 6, unde va fi extins Centrul de terapie de zi pentru bolnavii oncologici.

Un alt proiect care a beneficiat de votul consilierilor judeţeni vizează "Creşterea siguranţei pacienţilor din structuri spitaliceşti din judeţul Iaşi care utilizează fluide medicale", care urmează să fie finanţat prin POIM, valoarea acestuia fiind de 8,6 milioane de lei, inclusiv TVA. Beneficiarii proiectului vor fi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N Oblu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.