Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii locali reşiţeni au aprobat reducerea cu 50% a chiriilor pentru terasele permanente şi sezoniere

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam terase distanțare

Consilierii locali reşiţeni au aprobat, joi, reducerea cu 50% a chiriilor la terasele permanente şi sezoniere, pentru sprijinirea celor care au avut de suferit din cauza pandemiei.

"Unul dintre subiectele pe care le consider de interes public este legat de modificarea chiriilor la terasele permanente şi sezoniere. Le-am propus colegilor mei din Consiliul Local Reşiţa şi au acceptat reducerea cu 50% a tarifelor, pe tot anul 2020, din dorinţa de a veni în sprijinul celor care chiar au fost loviţi de Covid-19 şi au avut de suferit. Acum, îşi vor deschide terasele de la 1 iunie şi sperăm să le venim cât de cât în ajutor", a declarat, la finalul şedinţei, primarul Ioan Popa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

De asemenea, consilierii locali au hotărât ca la Reşiţa să fie deschise două puncte de colectare deşeuri din demolări şi alte deşeuri speciale, în Stavila şi în zona Ocico.

"Acest lucru presupune montarea a patru containere de dimensiuni mari, de şapte ori zece tone. O persoană va lucra aici după un program bine stabilit, pe care îl vom transmite public, patru ore pe zi într-o zonă şi alte patru în cealaltă zonă. Astfel, aceste materiale vor putea fi depuse gratuit, pe lângă alte obiecte mari, precum paturi, dulapuri, saltele. Cei interesaţi trebuie să ştie însă că întreaga cantitate depusă nu poate să depăşească un metru cub pe zi sau trei metri cubi pe an de persoană", a precizat Popa.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

În aceeaşi şedinţă, Primăria Reşiţa a solicitat Consiliului Judeţean Caraş-Severin atribuirea Căminului de Persoane Vârstnice de la Secu. Acesta nu mai este utilizat în prezent, după restrângerea activităţii.

"Din punctul meu de vedere, aşa cum s-a întâmplat şi în această perioadă cu pandemia, când a fost nevoie să carantinezi o serie de persoane, dar şi dacă apar cazuri aşa cum a fost incendierea blocului din Lunca Pomostului, o astfel de locaţie este utilă, pentru a avea unde să apelezi. Noi sperăm ca cei din Consiliul Judeţean Caraş-Severin să înţeleagă acest lucru şi să ni-l transfere", a spus primarul Ioan Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.