Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii Locali Sector 6 au aprobat două proiecte pentru construirea unui spital pe bulevardul Timişoara

Primaria Sector 6

Consilierii Locali Sector 6 au aprobat două proiecte pentru construirea unui spital pe bulevardul Timişoara

Consilierii Sectorului 6 au aprobat, marţi, cu unanimitate, două proiecte privind finanţarea construirii unui spital generalist pe bulevardul Timişoara din Capitală.

"ƒVom cere, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), un grant nerambursabil de aproape 2 milioane de euro, pentru servicii de management şi proiectare pe spitalul pe care îl vom ridica pe bulevardul Timişoara nr. 101E. În plus, garanţia pentru cei 73 milioane de euro primiţi de la Bancă va fi acoperită de Comisia Europeană. Până acum, ea venea din bugetul local al Sectorului 6", a anunţat Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Consilierii au aprobat marţi, cu 25 de voturi pentru, proiect de hotărâre nr. 111/16.04.2024 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local Sector 6 nr. 149/06.07.2023 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile externe de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în baza garanţiilor proprii, în valoare de până la 73.000.000 euro, pentru o perioadă de creditare de până la 30 de ani, din care o perioadă de graţie de până la 4 ani, în vederea asigurării finanţării şi cofinanţării cheltuielilor aferente obiectivului de investiţii european.

"Găseam bani pentru acest proiect, pentru cât de matur este, pe piaţa internă. Am ţinut morţiş să lucrăm cu o bancă internaţională, ca să nu existe dubii în privinţa achiziţiei de servicii şi în procedurile de atribuire a acestor bani. Sunt mulţi bani. De aceea a durat şi mai mult", a spus primarul Ciprian Ciucu, în şedinţa Consiliului Local.

El a precizat că prezenţa Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei are trei dimensiuni: prima - asigurarea de fonduri, doi - asigurarea de expertiză şi faptul că vor participa cei mai buni experţi pe acest subiect şi trei - partea de integritate.

"De aceea nu am luat bani de la vreo bancă din România", a mai spus, marţi, Ciprian Ciucu.

Spitalul de pe bulevardul Timişoara va costa 145,8 milioane de euro, iar Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va asigura jumătate din sumă printr-un credit extern rambursabil.

"Mai avem un singur document de obţinut: hotărârea de guvern care permite înfiinţarea lui. Apoi, vom putea semna actele cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi începe procedurile de ridicare a spitalului", a precizat edilul Sectorului 6.

Spitalul va avea o suprafaţă de 30.000 de mp, vor fi 307 de paturi, din care 257 cu spitalizare continuă şi 50 cu spitalizare de zi, şi va avea 10 secţii: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Cardiacă, Neonatologie şi Chirurgie şi va găzdui opt săli de operaţii, şapte săli de naştere, 75 de cabinete medicale şi compartiment de primiri urgenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.