Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii locali tulceni au aprobat reluarea pescuitul recreativ pe lacul Ciuperca, de săptămâna viitoare

Todayifoundout.com
peste rama momeala pescuit

Consilierii locali tulceni au aprobat, joi, în timpul unei şedinţe ordinare, reluarea pescuitului recreativ pe lacul Ciuperca din municipiu începând de luni, 1 iunie, iar pescarii vor fi obligaţi să respecte măsurile de prevenţie impuse în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Pescuitul recreativ va fi permis în perioada 1-30 iunie, în condiţiile în care în anii trecuţi activitatea era permisă în lunile aprilie şi mai, potrivit hotărârii adoptate de aleşii locali, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

"Pentru perioada instituirii stării de alertă la nivel naţional sunt recomandate luarea măsurilor de prevenire a infecţiilor în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul Sars-Cov-2 prin practicarea pescuitului sportiv individual sau în grupuri nu mai mari de trei persoane, cu păstrarea distanţei sociale de trei metri între pescari", se arată în hotărârea Consiliului Local.

În timpul şedinţei, viceprimarul municipiului Andaluzia Luca a amintit că pescarii trebuie să plătească o taxă pentru a avea acces la resursa piscicolă din lacul Ciuperca şi că ei trebuie să respecte şi alte reguli.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

"Este interzis pescuitul din barcă şi pe timp de noapte, consumul de seminţe şi băuturi alcoolice în zona de pescuit recreativ, precum şi aruncarea în apă sau pe spaţiile verzi a resturilor menajere", a menţionat viceprimarul Luca.

Pentru a pescui pe lacul Ciuperca, doritorii trebuie să plătească o taxă de 10 lei pe zi, tariful reducându-se la jumătate pentru unele categorii de persoane.

La finele partidei, pescarii pot lua acasă o cantitate maximă de cinci kilograme de peşte.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.