Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii lui Rodrigo Duterte infirmă zvonurile conform cărora acesta ar fi grav bolnav

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Consilieri de top ai preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte au infirmat luni zvonurile conform cărora liderul de 73 de ani ar fi grav bolnav şi ar fi intrat în comă, afirmând că el "este aici pentru a rămâne", informează dpa preluată de Agerpres.

Consilierii au calificat drept "absolut falsă" postarea liderului rebel comunist Jose Maria Sison conform căruia "mersul şi strângerea de mână ale lui Duterte au devenit mai instabile" în timpul unui eveniment care a avut loc sâmbăta trecută.

"Ultima informaţie este aceea că Duterte a intrat în comă începând cu după-amiaza sau seara zilei de sâmbătă, 19 august", a adăugat Sison într-o postare pe contul său de Facebook, subliniind că informaţia este una verificată.

Se cere DEMISIA Vioricăi Dăncilă, a lui Carmen Dan și a lui Liviu Dragnea: Aceste două persoane trebuie să plece urgent din funcțiile lor, la fel și Dragnea


Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Harry Roque, a declarat că Duterte are programate activităţi în zilele următoare, ceea ce infirmă astfel de zvonuri. "Preşedintele este sănătos. El este bine. Preşedintele este aici pentru a rămâne", a spus el.

Zvonuri persistente privind starea de sănătate a lui Duterte se fac auzite de când el a devenit preşedinte, în 2016. Luna trecută, Duterte a fost dus de urgenţă la spital după ce a vomitat sânge în timpul vizitei sale în Malaezia. El i-a interzis administraţiei sale să emită buletine medicale regulate despre starea lui de sănătate.

Anterior, el a recunoscut că suferă de boala Buerger, care cauzează constricţia vaselor de sânge din cauza nicotinei, precum şi de esofag Barrett, care este asociat unui risc crescut de a dezvolta cancer esofagian.

Duterte are de asemenea vertebre descentrate din cauza unui accident de motocicletă survenit în urmă cu nişte ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.