Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii PSD au refuzat să ofere o distincție unui reputat cercetător pentru că nu există pe net

www.adevarul.ro

Consilierii PSD din Bârlad au dat o adevărată lovitură. Aceștia au refuzat să îi ofere titlul de cetățean de onoare al orașului cercetătorului Gheorghe Istrate, singurul bârlădean care a ajuns într-o misiune internațională la Polul Sud.

Citește și: Sebastian Ghiță îl taxează pe ministrul Fondurilor Europene: Curat murdar, Coane Ghinea

Citește și: Marian Godină, în conflict pe plajă. Toți au rămas fără replică

Citește și: Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

În şedinţa din 1 august, consilierii PSD au oferit scene de-a dreptul penibile în cadrul şedinţei CL, opununându-se cu vehemenţă acordării acestui titlu, pe motiv că geologul Istrate, singurul bârlădean care a ajuns într-o misiune mondială la Polul Sud, ”nu este cunoscut pe internet” şi nu ar fi contribuit cu nimic la imaginea sau dezvoltarea oraşului în care s-a născut. 

După ce noul primar al oraşului, Dumitru Boroş (PNL) le-a bătut obrazul consilierilor PSD, apreciind că aceştia ”bălăcăresc” munca unui om de ştiinţă recunoscut pe plan internaţional, pesediştii au revenit asupra deciziei, iar la sfârşitul săptămânii trecute au votat în unanimitate propunerea de a se acorda titlul onorific de cetăţean de onoare al municipiului Bârlad geologului Gheorghe Istrate, fără a mai face vreun comentariu, informează Adevărul.

Gheorghe Istrate (76 de ani), doctor în geologie, locuieşte în prezent în Germania. Propunerea privind acordarea titlului de cetăţean de onoare lui a venit din partea unor colegi de generaţie ai acestuia de la Colegiul ”Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, ca o surpriză pentru întâlnirea de promoţie, programată pentru 26 august, când foştii codrenişti vor sărbători 60 de ani de la absolvirea prestigiosului colegiu. Propunerea a fost înaintată primarului Dumitru Boroş, care a iniţiat propunerea privind acordarea titlului, apreciind că ar fi un motiv de mândrie pentru bârlădeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.