Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul care acuză politizarea RADET a ocupat și el o funcție în guvernarea PDL

lucianIliescu

Situația RADET, pe departe de a fi rezolvată în totalitate, a devenit motiv de dispută politică. În cadrul unei emisiuni la B1 Tv mai mulți consilieri generali s-au acuzat reciproc de politizarea RADET-ului. Principalii actori politici participanți la discuție au fost Ștefănel Dan Marin, fostul primar interimar al Capitalei, Lucian Iliescu - consilier general PMP și consilierul PNL Richard Radu.

Cel mai vocal a fost consilierul PMP care a acuzat că PNL și-a pus oamenii din partid la conducerea RADET, menționând cazuri de nepotism și, evident, politizare.

Pentru cei mai puțini cunoscători ai scenei politice ar putea crede că Lucian Iliescu este un apărător al cetățenilor, cu cele mai bune intenții. Însă și el a fost un ”client politic”, pe vremea PDL-ului, când a fost numit managerul Sălii Palatului din București.

Mai mult chiar, în 2012 el a candidat la Primăria Sectorului 2 din partea PDL, iar ministrul Culturii la acea vreme, Mircea Diaconu, l-a acuzat că se folosește de funcția pe care o deținea pentru a-și face campanie electorală.

Potrivit Mediafax, Mircea Diaconu făcea următoarele acuzații:

"Sala Palatului este o instituţie publică de cultură. El îşi face campanie electorală prin intermediul instituţiei. A tipărit pe banii instituţiei - o instituţie publică de cultură - pliante pe care le împrăştie peste tot. Deontologic şi profesional nu amesteci instituţia în campania electorală. Asta înseamnă deturnare de fonduri", a spus Mircea Diaconu. El a precizat că pe o parte a unui astfel de pliant este promovată activitatea Sălii Palatului, iar pe cealaltă se promovează Cătălin Lucian Iliescu în postura de candidat al PDL la Primăria sectorului 2.

În replică, Lucian Iliescu declara că este șantajat politic. În luna mai 2014 consilierul PDL Lucian Iliescu a trecut în barca Partidului Mişcarea Populară şi a preluat şefia PMP la sectorul 5.

Cât despre RADET, subiectul discuției aprinse de la emisiunea de miercuri seara, 2 decembrie, de la B1Tv consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi, 26 noiembrie, bugetul RADET pe anul 2015. Decizia vine după ce Gabriel Dumitrașcu, președintele RADET, a declarat în repetate rânduri că neaprobarea bugetului pe anii 2014 și 2015 riscă să pună regia în imposibilitate de a mai livra energie termică populației.

Citește și: Interviu cu președintele RADET: Simpla aprobare a bugetului este o măsură venită târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.