Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul de stat pentru mediul de afaceri spune că este de acord că e nevoie de o flexibilitate a anumitor prevederi din OUG 114

Facebook
Ramona-Ioana Bruynseels

Suntem de acord că este nevoie de o flexibilizare a anumitor prevederi din Ordonanța 114/2018, a spus Ramona Ioana Bruynseels, consilier de stat al prim-ministrului pentru mediul de afaceri, într-un mesaj adresat din partea Vioricăi Dăncilă, la Inaugurarea Anului Bursier, organizată marți de Bursa de Valori București, relatează financialintelligence.ro.

Citește și: România mediează pentru obținerea unui consens de negociere a taxelor vamale între UE și SUA

Ramona Ioana Bruynseels a adăugat: “Vă pot asigura că argumentele care vor fi aduse la masa discuțiilor de fiecare parte vor fi cântărite cu atenție. Chiar vrem ca modificările pe care le vom face să răspundă, într-un mod adecvat, îngrijorărilor și problemelor pe care dumneavoastră le întâmpinați.

Faptul că, în prezent, un grup de lucru format din Ministerul Finanțelor și BNR se întrunește în scopul discutării măsurilor fiscal-bugetare și a măsurilor de susținere a investițiilor este un pas înainte și este de bun augur. Este nevoie însă de un dialog constant, de stabilitate, de multă înțelegere. (…)

Suntem conștienți că este nevoie de un dialog serios, corect și onest între noi și mediul de afaceri. Ne dorim să promovăm acest dialog. Vă asigur că aveți în Guvernul României un partener deschis în acest sens“.

Consilierul de stat a mai precizat că obiectivele Guvernului PSD-ALDE sunt reducerea disparităților și creșterea sentimentului de justiție socială, pe de o parte, iar pe de altă parte, dezvoltarea economică a României, prin sprijinul mediului privat, care nu numai că contribuie la PIB, într-o manieră covârșitoare, dar, totodată, ajută Guvernul să-și implementeze programele sociale pe care și le propune la început de mandat: “Știm cu toții că foarte multe companii au beneficiat și continuă să beneficieze de creșterea economică a României, din ultimii ani.

Avem în continuare un sistem avantajos de taxare pe profit, avem în continuare o taxă pe dividende redusă, în comparație cu multe state europene, și România este în continuare unul din campionii creșterii economice din Europa.

Susținem investițiile și acest lucru este remarcat în sumele alocate în bugetul din acest an, cât și în măsurile de stimulare a absorbției fondurilor europene, simplificarea legislației achizițiilor publice și prin intermediul parteneriatului public privat, care reprezintă una din prioritățile noastre.

Spiritul antreprenorial românesc se dezvoltă și este încurajat parțial și de programele guvernamentale inițiate de guvern, ca de exemplu Start Up Nation. (…)

Suntem convinși că multe dintre companiile aplicante se vor regăsi la un moment dat și pe BVB și poate chiar vor deveni unele dintre starurile bursei.

Vom continua să susținem investițiile și prin intermediul schemelor de ajutor de stat și prin sistemul de acordare a garanțiilor de stat pentru creditele contractate, atât pentru demararea, cât și pentru extinderea planurilor de afaceri.

Suntem conștienți că trebuie să obținem statutul de piață emergentă. Suntem doritori să ne implicăm și să oferim sprijinul necesar”.

Doamna Bruynseels a precizat că piața titlurilor de stat reprezintă o mare oportunitate, prin aceasta putându-se realiza atât finanțarea unor proiecte investiționale de anvergură, cât și lărgirea și diversificarea bazei de investitori și, totodată, a instrumentelor de investiții: “În anii anteriori, au fost lansate emisiuni de titluri de stat pentru populație prin intermediul BVB. Dorim să continuăm astfel de emisiuni, în scopul dezvoltării pieței de titluri de stat și în scopul promovării ideii de educație financiară”.

Prin înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, se dorește implicit și creșterea lichidității, ca urmare a listării la BVB și Aero a companiilor din portofoliul fondului, a mai spus consilierul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.