Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Iohannis şochează: 'Spaţiul Schengen ar putea fi suspendat'

schengen

Unul dintre oamenii lui Klaus Iohannis face declaraţii incendiare. Consilierul prezidenţial, Leonard Orban, face afirmaţii şocante. Acesta spune că spaţiul Schengen e foarte aproape să devină o amintire.

Citeşte şi: Fata unui fost ministru a devenit şef la Antena 3 / FOTO

"Deocamdată sunt informaţii pe surse, dar ştiţi cum se spune, nu iese fum fără foc. Situaţia Spaţiului Schengen e din ce în ce mai complicată. Sunt din ce în ce mai multe state membre care au reintrodus controalele la frontierele interne, în contextul crizei refugiaţilor şi pe mine, personal, nu m-ar mira o asemenea decizie, dacă o asemenea decizie va fi luată, mai ales că e posibilă, din punct de vedere al legislaţiei europene", a spus Orban.

Citeşte şi: CNA taie în carne vie: Amenzi mari pentru televiziunile de știri

Consilierul prezidenţial a vorbit şi despre situaţia refugiaţilor şi dacă aceştia ar putea ajunge sau nu în România, "Deocamdată nu vă pot răspunde la această întrebare, pentru că tot procesul de relocare nu funcţionează, nu funcţionează de când a fost lansat acest proces, de când au fost luate aceste decizii şi până în prezent, din 160 de mii de refugiaţi, doar 272 au fost relocaţi în diferite state membre (...). România a făcut o ofertă să preia într-o primă fază 300 de refugiaţi. Răspunsul autorităţilor din Grecia şi din Italia a fost diferit, a fost o contraofertă de 30 de persoane, dar tot acest proces nu este încă finalizat. Totul depinde de modul în care aceste centre de primire, hot spot-uri, cum se numesc ele în engleză vor fi gata, vor fi deplin operaţionale. În momentul de faţă, foarte puţine centre de primire sunt operaţionale, unul în Grecia şi vreo trei în Italia", a explicat Orban pentru rfi.

Citeşte şi: BOMBĂ: Cel mai cunoscut senator vrea să candideze la Primăria Bucureşti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.