Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Orban: O răceală este mai grea de dus decât coronavirusul, pentru marea majoritate a celor infectați / VIDEO

bazarmedia.ro
Virgil Guran

Deputatul PNL Virgil Guran, consilier al prim-ministrului Ludovic Orban, a declarat miercuri într-o conferință de presă la sediul PNL Dâmbovița că pentru majoritatea persoanelor infectate cu SARS-COV-2 „o răceală este mai grea de dus decât acest virus”.

  • „Și întotdeanuna uitați-vă la statistici la oamenii din terapie intensivă. Asta contează. Acuma, am destulă experiență, spun eu, în statisticile astea, că sunt acolo și marea majoritate nici nu simt că au virusul acesta. Adică o răceală este mai grea de dus decât virusul. Asta este problema pe care trebuie să o avem în vedere în primul rând, câți oameni avem la terapie intensivă și într-adevăr, în momentul în care ajunge la vreo 1.000 de oameni la terapie intensivă, începem să avem probleme de sistem medical în sensul de a asigura ventilație. Până atunci, e sub control”, a declarat Virgil Guran.

El a adăugat că este „o prostie” testarea în masă.

„Nu se poate face testarea în masă, tehnic! Este clar! (...) Se mai poate crește capacitatea de testare, probabil vom ajunge la 30-40 de mii de teste. Dar, trebuie să ne gândim că degeaba îi testăm astăzi pe toți că, peste o săptămână s-ar putea să se îmbolnăvească unii. Și atunci soluția este cea folosită de noi și de mulți alții: se testează cei care au simptome și cei care au stat în jurul celor care au simptome și așa putem să o rezolvăm (...) Deci, nu se va putea face testare în masă, este o prostie!”, a spus Virgil Guran.

„În nicio țară din lume nu se poate face testare în masă (...) Rezultatul este unul singur: o să te coste de nu mai știi pe ce lume trăiești, adică dăm faliment în economie că testăm întruna...și prosperă doar fabricile care fac testele și atât!”, a mai declarat liberalul.

Citește și: 'Jo napot kivanok, PNL! Facem pariu?' - Pronosticul lui Victor Ponta pentru moțiunea de cenzură .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.