Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Jo napot kivanok, PNL! Facem pariu?' - Pronosticul lui Victor Ponta pentru moțiunea de cenzură

Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, spune că soarta Guvernului Orban II se va juca la voturile UDMR și profețește că de data asta, maghiarii, în ciuda tensiunilor puternice din ultima perioadă cu Cotroceniul, vor juca cu liberalii.

Citește și: SURSE JUDICIARE Șeful Poliției Române l-a RUGAT pe Elvis Pian, în BISERICĂ, să scoată mai repede mortul din casă

„Dl Ciolacu, dacă rupe amantlâcul din ultimele luni, e foarte bine, pentru că guvernul PNL a fost investit de PSD. Daca se depune moțiunea de cenzură, înseamnă că s-a terminat amantlâcul. Daca moțiunea trece sau nu trece nu știm, dl Iohannis e foarte bine informat si probabil că știe cum vor vota parlamentarii”, a spus Ponta, miercuri, la B1Tv.

„Dacă UDMR votează, 100% trece; dacă nu o votează, probabil că nu trece pentru că Pro Romania și PSD nu avem împreună 233 de voturi”, a adăugat liderul Pro România.

Întrebat cum vor vota parlamentarii UDMR, Ponta a răspuns: „Cu Guvernul PNL. Jo Napot Kivanok, PNL. Facem pariu?”. La remarca interlocutorului că UDMR și Klaus Iohannis au avut totuși un conflict deschis, liderul Pro România a replicat: „Serios? Bine. Hai că discutăm după. Jó Napot Kivánok, PNL, va fi de data asta”.

Klaus Iohannis: Jo napot kivanok, PSD!

Președintele Klaus Iohannis și-a început pe 29 iulie o conferință legată de adoptarea tacită în Camera Deputaților a unui proiect care prevede autonomia Ținutului Secuiesc, cu formula „Jo napot kivanok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD)”. El a spus că atâta vreme cât el este șef al statului, „o astfel de lege nu va exista”.

'Un robot care împrăștie ură'

După noi critici ale lui Klaus Iohannis legate de o majoritate PSD-UDMR în Parlament, liderul UDMR Kelemen Hunor a reacționat dur.

„Arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a adăugat că șeful statului are idei extrem de puține și extrem de fixe.

UDMR nu va semna

Preşedintele UDMR a declarat recent că formaţiunea sa nu va semna o moţiune de cenzură, dar în ceea ce privește votul, nu s-a exprimat clar. Din declarația sa reiese că maii degrabă parlamentarii maghiari nu vor vota.

„Noi nu vom semna o moţiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm despre o... doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii (...). Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional, o instituţie constituţională, un instrument politic în mâna Opoziţiei", a precizat liderul UDMR la RFI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.