Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Trump, John Bolton: 'Modul în care se apără fostul președinte arată un adevărat nivel de disperare'

NBC News
John Bolton

Fostul consilier pentru securitate națională John Bolton a declarat într-un nou interviu că modul în care se apără fostului președinte Donald Trump după ce FBI a recuperat documente clasificate de pe proprietatea sa de la Mar-a-Lago "arată un adevărat nivel de disperare".

"Când cineva începe să inventeze astfel de minciuni, arată un nivel real de disperare", a declarat Bolton, care a servit sub comanda lui Trump din 2018 până în 2019, pentru The New York Times.

Mandatul de percheziție și chitanța de proprietate, acum desecretizate, indică faptul că FBI a confiscat 11 seturi de documente clasificate de pe proprietatea din Florida, inclusiv un set etichetat ca fiind "diverse documente clasificate/TS/SCI", ceea ce înseamnă informații strict secrete/sensibile compartimentate, care trebuie să fie vizualizate în spații securizate.

Trump a declarat că a declasificat unilateral documentele, folosindu-se de autoritatea sa prezidențială. Alți oficiali ai lui Trump au declarat public că fostul președinte avea un ordin permanent ca orice document dus din Biroul Oval la reședință să fie imediat declasificat.

Cu toate acestea, Bolton a declarat pentru Times că nu i s-a spus niciodată despre un astfel de ordin în timpul în care a fost la Casa Albă.

"Nu am fost niciodată informat despre un astfel de ordin, procedură sau politică atunci când am venit", a spus Bolton.

"Dacă ar fi spus așa ceva, ar fi trebuit să se consemneze acest lucru, astfel încât oamenii să știe că a existat", a adăugat Bolton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.