Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Viktor Orban avertizează UE: Principiul 'orbul conduce orbul' prevalează în rândul elitei de la Bruxelles!

lemde.fr
Viktor Orban

Consilierul lui Viktor Orban avertizează UE: Principiul 'orbul conduce orbul' prevalează în rândul elitei de la Bruxelles!

Bruxelles-ul nu vede adevăratele probleme cu care se confruntă Europa și, prin urmare, scopul alegerilor pentru Parlamentul European va fi acela de a deschide ochii Bruxelles-ului, a declarat luni, directorul politic al premierului ungar, Balázs Orbán, într-un comunicat remis Agenției de Presă MTI, relatează Rador Radio România.

În opinia lui Balázs Orbán, este clar că cel mai important eveniment politic al anului 2024 vor fi alegerile pentru Parlamentul European. „La Bruxelles, se aplică principiul "orbul conduce orbul", deoarece elita de la Bruxelles a încetat de mult timp să mai vadă problemele reale ale europenilor obișnuiți, a declarat directorul politic. Balázs Orbán a precizat că membrii elitei de la Bruxelles sunt orbi în fața afluxului masiv de migranți ilegali, a protecției copiilor europeni împotriva „îndoctrinării liberale și a ideologiei de gen”, a pericolelor pe care le implică susținerea continuării războiului, a consecințelor economice ale sancțiunilor greșite, a creșterii costului energiei din cauza tranziției forțate de tip toxic-verde și a pierderii continue a competitivității europene din cauza dezintegrării economice. Acest tip de orbire a elitei de la Bruxelles este cel mai evident în domeniul migrației - a scris Balázs Orbán, adăugând că: Există un sentiment în întreaga Europă că presiunea migratorie asupra UE este în creștere. Numărul de treceri ilegale de frontieră detectate la frontierele externe ale Uniunii Europene în 2023 a crescut cu 17% față de 2022, ajungând la 355.300, ceea ce este cel mai mare număr din 2015 încoace. Numărul tentativelor de a intra numai la graniţa sudică a Ungariei în acest an a fost de aproape 171.000, a subliniat directorul politic.

„Ungaria spune de opt ani că abordarea de la Bruxelles a crizei migrației a eșuat și că problema nu trebuie adusă în Europa, ci trebuie rezolvată acolo unde apare”, a subliniat Balázs Orbán. Directorul politic a afirmat că, odată ce ai pus piciorul în UE, e greu să scapi de acolo. „Să ne uităm la cifre pentru mai multă claritate: în prima jumătate a anului 2023, doar mai puțin de o cincime din cei 217.070 de cetățeni din afara UE au putut fi expulzați. Ceilalți rămân în Europa ca imigranți ilegali”, a declarat Balázs Orbán. Ungaria are dreptate când spune că există o singură modalitate de a opri migrația ilegală: dacă cineva vrea să intre pe teritoriul UE, trebuie să aştepte în afara Uniunii până când se va lua o decizie relevantă. „Migrația ilegală trebuie oprită la graniță, iar problemele trebuie rezolvate acolo unde apar, nu aduse în Europa”, a declarat directorul politic al premierului ungar. Balázs Orbán a amintit că, în loc de modelul ungar, care funcționează, Bruxelles-ul a impus un pact privind migrația, care nu este o parte a soluției, ci problema în sine. De fapt, urmărește să creeze ghetouri de migranți și să introducă o cotă obligatorie.

Ungaria nu vrea migranți

„Noi, ungurii, nu vrem migranți ilegali, nu vrem să construim ghetouri de migranți și nu vrem să facem parte din celelalte decizii greșite ale Bruxelles-ul”. La alegerile europarlamentare din 2024, cetățenii pot decide dacă vor să lase la putere elita fără viziune de la Bruxelles sau dacă vor să fie în fruntea schimbării. Sperăm ca acest din urmă scenariu să devină realitate, dând încredere partidelor de dreapta din Europa și din Ungaria, care caută răspunsuri la problemele reale ale oamenilor”, a subliniat Balázs Orbán în comunicatul său

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.