Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Zelenski: Configurația Europei pentru următorii 50-100 de ani este determinată în Ucraina

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski consideră că țările europene ar trebui să ajute Ucraina să câștige războiul cu Rusia, deoarece de aceasta depinde configurația comunității europene în secolul următor.

Într-un interviu pentru publicația franceză 'Le Figaro', Mihailo Podoliak a acuzat Federația Rusă că dorește să preia complet Ucraina și să-i distrugă statulitatea, dar că nu se va opri acolo.

Potrivit lui, liderii lumii ar trebui să înțeleagă că acest război este un război al democrației împotriva autoritarismului. Și dacă Rusia va câștiga, va domina Europa și va încerca, de asemenea, să invadeze alte țări, precum Polonia, statele baltice și Moldova.

„Le spun și partenerilor noștri: dacă Rusia va câștiga, va rămâne nepedepsită pentru crimele sale de război teribile, pe care le-a văzut acum întreaga lume”, a declarat consilierul lui Zelenski.

Podoliak este convins că victoria asupra Rusiei va asigura un viitor pașnic Europei și țărilor din alte părți ale lumii - fără șantaj energetic, migrație sau probleme alimentare și fără amenințarea unui nou conflict armat.

„Ucrainenii sunt gata să moară pentru libertate și mor pentru asta. Sarcina Europei este pur și simplu să ne sprijine. Dă-ne arme, dă-ne ajutor financiar, hai să câștigăm acest război! Suntem gata să ne dăm sângele pentru ca oamenii să rămână liberi, pentru ca Uniunea Europeană să rămână liberă. Astăzi, se stabilește configurația istorică a comunității europene pentru următorii 50 până la 100 de ani”, a mai spus consilierul liderului ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.