Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Zelenski nu crede că Rusia va folosi arme nucleare: Cei care ar lua o astfel de decizie ar muri într-un război nuclear global

bomba atomica

Principalul consilier al președintelui ucrainean spune că nu crede că Moscova va lansa un atac nuclear împotriva țării sale, deoarece factorii de decizie din Rusia știu că ar putea sfârși prin a muri într-un război nuclear global.

De asemenea, Andriy Yermak a declarat pentru Sky News că speră ca Ucraina să învingă "în curând" forțele invadatoare ale Rusiei și să obțină victoria.

Oficialul i-a adus un omagiu lui Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, primul cetățean britanic care a fost ucis luptând pentru Ucraina împotriva trupelor rusești. "Ne amintim - acest erou va fi în inima noastră", a spus el.

Vladimir Putin al Rusiei a vorbit cu insistență despre arsenalul său nuclear în timpul crizei, declanșând îngrijorări că ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei.

Dar Yermak a declarat că o tactică rusă este de a folosi șantajul pentru a speria un adversar, fie că este vorba de amenințarea cu oprirea energiei către Europa, fie că amenință că va folosi arme chimice sau nucleare în Ucraina.

El a remarcat, așa cum a spus și Zelenski, că amenințarea nucleară din partea Rusiei există. Dar, a spus Yermak: "Eu, personal, nu cred că Rusia va folosi [o] armă nucleară".

El a spus: "Oamenii care iau aceste decizii vor să trăiască - și dacă vor începe să folosească arme nucleare va fi sfârșitul, nu doar pentru un soldat... Va fi un nou război nuclear și nimeni nu știe cine va mai fi în viață după asta."

Întrebat dacă acest lucru ar însemna efectiv sfârșitul lumii, el a spus: "Da - acești oameni își doresc prea mult să fie în viață pentru a risca atât de mult."

În ceea ce privește cât timp crede că va dura războiul din Ucraina, Yermak a spus: "Sper că nu mult timp. Poate că unii oameni vor să fie prea lung. Cred că majoritatea ucrainenilor doresc [să se termine] cât mai repede posibil. Dar va depinde de victoria noastră... Sper că va fi curând când vom câștiga și sunt sigur de asta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.