Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Zelenski: 'Rusia în această formă nu ar trebui să mai existe!' - VIDEO

odessa journal
Mykhailo Podolyak

Țările cheie ale comunității internaționale au început să înțeleagă că Rusia în această formă nu ar trebui să mai existe, iar Federația Rusă ar trebui să piardă războiul împotriva Ucrainei, a declarat consilierul șefului biroului președintelui ucrainean Mykhailo Podolyak.

"Singura întrebare fără răspuns este disponibilitatea comunității internaționale de a oferi Ucrainei întreaga gamă de arme necesare cât mai curând posibil. Transferul de arme va accelera dramatic finalizarea războiului. În ceea ce privește luptele, Rusia pierde războiul. Singura resursă a Federației Ruse de astăzi sunt rachetele de croazieră și dronele iraniene, cu care atacă teritoriul nostru", a spus Mykhailo Podolyak, comentând comunicatul comun al liderilor G7, după ce Volodimir Zelenski a vorbit în cadrul unei videoconferințe cu aceștia, relatează Unian.net.

Vorbind despre cum ar trebui să arate pierderea Rusiei, Podolyak a enumerat următoarele etape: „Înfrângerea militară a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, retragerea trupelor ucrainene la frontierele recunoscute suveran și transformarea sistemului politic al Rusiei. Elita politică rusă va trebui să intre în uitare, pentru că nu este nimic de discutat cu ei, nu este nimic de negociat cu ei", a adăugat Podolyak. El este sigur că, în același timp, în Federația Rusă vor avea loc procese revoluționare și va apărea o "democrație slabă".

Președintele Volodimir Zelenski propune desfășurarea unei misiuni de menținere a păcii la granița cu Belarus pentru a exclude posibilele provocări. De asemenea, el a făcut apel la liderii țărilor G7 să impună sancțiuni împotriva sectorului energetic al Federației Ruse ca răspuns la grevele masive asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Potrivit lui Zelenski, Rusia ar trebui să fie complet izolată și pedepsită pentru "referendumuri" și anexarea teritoriului ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.