Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Zelenski sugerează că Ucraina a fost abandonată de Occident: 'Ucrainenii nu înțeleg unde sunt munițiile promise!'

Yahoo.news
Mihailo Podoliak

Ucrainenii obișnuiți nu înțeleg unde sunt munițiile promise de Occident, aviația și rachetele cu rază lungă de acțiune, transmite consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Mikhailo Podoliak.

„Când are loc contraatacul? În ce direcție? Câți oameni și echipamente vor fi? Care este planul de luptă? Jurnaliștii pun același tip de întrebări tuturor celor care pot fi numiți 'persoană oficială'. Fanii stau în tribune și vor să știe dacă mai este timp să ajungă la bufet cu aripioare de pui. 'Observatorii militari' argumentează dacă 'al doilea sezon' va avea la fel de succes ca primul. Analiștii politici avertizează că, dacă ratingurile scad, investitorii se vor întreba dacă reînnoiesc seria pentru un al treilea sezon. 'Fanii' sunt nemulțumiți: fotografiile cu peisaje distruse și cu oameni răniți nu se mai lipesc, iar showrunnerii demonstrează o creativitate insuficientă. Între timp, ucrainenii obișnuiți, care și-au părăsit viața pașnică și au devenit paznicii țării lor, se pregătesc zi de zi să-și recâștige casa natală - dar nu înțeleg unde sunt munițiile promise, aviația și rachetele cu rază lungă de acțiune”, a declarat Podoliak, pe pagina sa de Twitter.

De ce au nevoie?

Vorbind cu o zi în urmă despre contraofensiva pe care ucrainenii o pregătesc, Podoliak a declarat: „Noi abordăm războiul cu o logică matematică de fier: avem nevoie de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a distruge logistica rusă din teritoriile ocupate și de diverse tipuri de avioane pentru a proteja cerul și a distruge fortificațiile rusești. Acestea sunt principalele componente ale unor operațiuni contraofensive de succes și ale minimizării pierderilor. Poate că este timpul să nu ne mai jucăm cu scuze și realpolitik de culise, în timp ce războiul este încă în desfășurare și oamenii mor?”, a concluzionat Podoliak.
Ucraina a fost sprijinită cu armament până acum de țările Occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.