Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul pentru securitate naţională al lui Trump s-a întâlnit cu premierul Pakistanului

pakistan

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, generalul H.R. McMaster, s-a întâlnit luni cu premierul pakistanez Nawaz Sharif, în prima vizită, neanunţată, în Pakistan a unui reprezentant al noii administraţii de la Washington, relatează AFP. Generalul McMaster s-a aflat duminică la Kabul, unde s-a referit la o înăsprire a poziţiei SUA faţă de Pakistan, considerat de unii drept un aliat puţin fiabil al Washingtonului.

Vizita consilierului pentru securitate naţională la Kabul a intervenit după ce SUA au lansat joi super-bomba convenţională de 10 tone GBU-43, cunoscută ca "mama tuturor bombelor", asupra unor poziţii ale Statului Islamic în estul Afganistanului. Biroul de presă al premierului Sharif a indicat doar, într-un comunicat, că 'generalul McMaster l-a (...) asigurat pe prim-ministru că noua administraţie (americană) este angajată faţă de întărirea relaţiilor bilaterale şi faţă de colaborarea cu Pakistanul pentru a se ajunge la pace şi stabilitate în Afganistan şi în regiune'.

Într-un interviu pentru postul afgan Tolo, McMaster s-a arătat însă critic faţă de Pakistan: 'Mulţi ani, noi am sperat că liderii pakistanezi vor înţelege că este în interesul lor să lupte împotriva acestor grupări într-un mod mai puţin selectiv decât în trecut, şi că cea mai bună cale de a-şi apăra interesele în Afganistan şi în alte părţi este prin diplomaţie şi nu manipulând pe ascuns grupări violente', a afirmat oficialul american, conform Agerpres.

Potrivit guvernului pakistanez, McMasters a fost însoţi de Lisa Curtis, o expertă conservatoare favorabilă unei poziţii ferme faţă de Pakistan. Lisa Curtis ar putea fi desemnată, conform presei americane, să conducă serviciul Asia de Sud al Consiliului de Securitate Naţională (NSC) al Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.