Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliu bilateral pentru integrarea imigranţilor creat de Germania şi Franţa

Politico
Thomas de Maiziere

Germania şi Franţa au activat marţi un consiliu bilateral menit să favorizeze integrarea imigranţilor în cele două ţări şi să creeze un cadru de colaborare la acest capitol, transmite agenţia EFE. 'Obiectivul este să integrăm atât refugiaţii care au perspective de a se stabili în ţările noastre cât şi imigranţii care se află de mult timp printre noi, dar care dintr-un motiv sau altul nu au reuşit' să se integreze, a explicat ministrul german de interne Thomas de Maiziere.

'Ţările noastre au experienţe, administraţii şi organizări statale diferite. Dar în pofida acestora suntem convinşi că prin coordonare vom reuşi să ne ajutăm', a spus omologul său francez Gerard Collomb. Ministrul Thomas de Maiziere a admis că Germania, care în pofida numărului mare al străinilor nu a recunoscut timp de decenii că este o ţară de imigranţi, acum se confruntă cu provocări majore odată cu sosirea a circa 1,3 milioane de solicitanţi de azil în ultimii doi ani.

În prezent, circa un sfert din populaţia Germaniei are origini străine, fapt care a determinat guvernul de la Berlin că conceapă programe speciale de integrare. 'Ne-am concentrat mult timp pe cursurile de limbă ca punte integratoare. Dar experienţa arată că, oricât de importantă ar fi, (învăţarea limbii) nu este totul şi că ea nu este în sine o garanţie a integrării', a subliniat oficialul german. Integrarea pe piaţa muncii şi 'recunoaşterea valorilor societăţii din care face parte' sunt în egală măsură 'fundamentale' pentru încorporarea imigrantului în societate, a explicat Thomas de Maiziere.

El a făcut în acest sens referire la exemplul Franţei, ţară unde populaţia cu origini străine nu are nicio o problemă cu stăpânirea limbii franceze, însă acolo există în anumite medii un deficit de integrare, lucru recunoscut şi de omologul său francez, care a confirmat că 'fractura socială există şi în societăţile unde este asimilată limba franceză', conform Agerpres. Cei doi miniştri au prezidat marţi prima sesiune de lucru a acestui consiliu, din care fac parte 24 de membri, câte 12 din partea fiecărei ţări şi printre care se numără experţi şi responsabili guvernamentali. Noul consiliu se va reuni în acest format de două ori pe an, întâlniri care vor coincide cu reuniunile bilaterale ale aşa-numitei axe franco-germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.