Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliu JAI pe tema migrației: Cooperarea Turciei atârnă în balanță

JAI...

Consiliul de Justiție și Afaceri Interne din cadrul Uniunii Europene se unește joi, 21 aprilie, pentru a discuta implementarea acordului UE-Turcia privind returnarea migranților care traversează Marea Mediterană până în Grecia.

Acordul este criticat din mai multe părți, pe motive legale sau umanitare.

Citiți și:

UPDATE: S-ar fi ajuns la un acord Turcia-UE. Liderii europeni au prezentat astăzi premierului turc planul UE cu privire la imigranți

Verhofstadt în The Guardian: Înțelegerea propusă de Turcia este ilegală

Este de așteptat ca Turcia să facă presiune pentru liberalizarea regimului de vize de intrare în UE pentru cetățenii săi.

Problema este că țări precum Germania și Franța încep să se îngrijoreze că cetățenii vor vedea înțelegerea ca o poartă deschisă spre un nou val de migrație, susține Financial Times. De aceea, există o anumită dorință de a "dilua" prevederile practice sau de a include o "frână de urgență" care să poată îngheța acordarea vizelor.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a încercat să calmeze temerile turcilor, spunând că această diluare nu se va întâmpla. Declarațiile vin după ce Turcia a amenințat că ar putea renunța la acordul privind migranții dacă condițiile inițiale nu vor fi împlinite, arată Al Jazeera.

De asemenea, Consiliul va discuta răspunsul UE la problema luptătorilor străini (europeni) din ISIS și la ultimele atentate teroriste de pe teritoriul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.