Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Afaceri Generale a adoptat o serie de măsuri de diminuare a efectelor unui eventual Brexit fără acord

agerpres
George Ciamba

O serie de măsuri de contingenţă, având ca scop diminuarea posibilelor efecte negative ale unui eventual Brexit fără acord, au fost adoptate în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale, prezidată marţi de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, în contextul în care România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu vorbește despre Rareș Bogdan:’Calitatea de a da din gură o are…’

Actele legislative aprobate pregătesc Uniunea Europeană şi pe cetăţenii săi pentru lipsa unui acord cu Marea Britanie, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Printre cele 11 documente aprobate la CAG se numără, conform sursei citate, proiectul de regulament referitor la protejarea drepturilor de securitate socială ale cetăţenilor UE în Regatul Unit.

Citește și: Salarii colosale, fără studii superioare! Iată unde puteți câștiga până la 30.000 de lei

Un alt act legislativ adoptat va asigura protejarea tinerilor care participă la programul Erasmus, pentru a-şi putea continua studiile chiar şi într-un scenariu "no deal". Alte măsuri cu impact asupra cetăţenilor au fost luate şi în domeniile siguranţei aviaţiei, transportului rutier sau pescuitului.

În debutul reuniunii de marţi, Consiliul a adoptat concluzii cu privire la creşterea rezilienţei statelor membre în faţa ameninţărilor cibernetice. Una dintre prevederile documentului are în vedere dezvoltarea programelor de educaţie legate de securitatea informatică şi creşterea gradului de informare în rândul cetăţenilor cu privire la ameninţările venite din spaţiul cibernetic.

Citește și: Bomba a fost aruncată:’România s-ar putea retrage din proiectul…’

Un alt document important adoptat de Consiliu face referire la Decizia de semnare a unui acord cu Muntenegru cu privire la acţiunile desfăşurate de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă în Muntenegru. "Aceste documente reprezintă un pas important în colaborarea dintre Muntenegru, stat candidat, şi Uniunea Europeană în domeniul consolidării securităţii europene şi protecţiei frontierelor externe ale Uniunii", precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.