Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul angajaţilor Volkswagen cer mai multe informaţii privind măsurile de reducere a costurilor şi de eficientizare

Das Auto
volkswagen

Consiliul angajaţilor Volkswagen cer mai multe informaţii privind măsurile de reducere a costurilor şi de eficientizare

Consiliul angajaţilor Volkswagen cere mai multe informaţii privind măsurile de reducere a costurilor şi de eficientizare la principalul brand de automobile al grupului german, spunând că salariaţii au nevoie de mai multă transparenţă din partea conducerii în privinţa planurilor de viitor, transmite Reuters, conform Agerpres.

În iunie, grupul anunţa că brandul de automobile VW intenţionează să facă economii de 10 miliarde de euro şi să scadă costurile până în 2026 pentru a ajunge la obiectivul de a înregistra o rentabilitate a vânzărilor de 6,5%.

Programele vor fi dezvoltate şi adoptate până în octombrie, în urma consultărilor cu reprezentanţii angajaţilor, susţinea Volkswagen, dar până acum nu au fost stabilite alte obiective, în afară de rentabilitatea vânzărilor de 6,5%, a afirmat marţi şeful Consiliului angajaţilor, Daniela Cavallo.

Reprezentanţii angajaţilor au fost aleşi săptămâna trecută, rămânând puţin timp până la termenul limită din octombrie, susţine Cavallo, adăugând: "Cer Consiliului de Administraţie să prezinte obiective clare pentru toate fabricile şi entităţile din cadrul brandului".

În iulie, grupul german a redus ţinta de vânzări şi a anunţat că programele de performanţă trebuie să înceapă să-şi arate rezultatele anul acesta, pentru a face faţă sporirii concurenţei.

Şeful brandului Volkswagen, Thomas Schaefer, le-a spus marţi angajaţilor că toate măsurile le vor fi prezentate în această toamnă, iar deja mulţi angajaţi au făcut sugestii utile.

Însă, în prezent, Volkswagen se confruntă cu o competiţie crescută din partea producătorului american Tesla şi a numeroşi producători chinezi de automobile electrice, precum şi cu reducerea cererii de vehicule electrice pe piaţa europeană, din cauza inflaţiei ridicate şi a diminuării subvenţiilor guvernamentale.

Vânzările Volkswagen, cel mai mare producător auto european, au crescut cu 12,8% în primul semestru din 2023, la 4,372 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2022, în urma majorării cererii de maşini electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.