Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenței sparge monopolui pe apele minerale din Sângeorz-Băi

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a anunţat joi că supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Hebe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială care au condus la declanşarea investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al acestei companii pe piaţa serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi, potrivit news.ro.

Hebe SA are în patrimoniu un hotel cu aceeaşi denumire „Hebe” în staţiunea Sângeorz-Băi, dispunând de facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear. În acelaşi timp, compania este deţinătoarea licenţei exclusive de exploatare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi. Ca urmare, deţinând monopol pe exploatarea apei minerale din Sângeorz-Băi, Hebe SA trebuie să asigure accesul la izvoarele terapeutice, în mod obiectiv, tuturor companiilor ce deţin facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear în staţiunea Sângeorz-Băi.

"În cadrul angajamentelor, Hebe SA propune adoptarea unui contract-cadru care să reflecte o serie de propuneri şi principii pe care le va respecta pentru asigurarea unui mediu concurenţial în staţiunea Sângeorz-Băi. Astfel, prin noul contract-cadru, Hebe SA doreşte să elimine neclarităţile vechiului contract şi să regleze relaţiile contractuale. Propunerea de contract-cadru este formulată în termeni generali, adresându-se oricăror alţi posibili viitori beneficiari ai resursei de apă minerală terapeutică", arată autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

CITEŞTE ŞI: Băutura perfectă pentru creier: Îmbunătăţeşte memoria şi prelungeşte viaţa

De asemenea, Hebe SA se obligă să valorifice resursele de apă minerală către companiile terţe, în mod transparent şi nediscriminatoriu, prin publicarea pe site-ul propriu a modelului de contract-cadru, ce va conţine prevederi referitoare la obiectul contractului, modalitatea şi termenele de plată, sancţiunile în caz de neplată sau de întârziere a plăţii, termenul şi modalitatea de prelungire sau încetare a contractului.

Investigaţia, declanşată de Consiliul Concurenţei în 2018, vizează un posibil abuz de poziţie dominantă exercitat de Hebe în staţiunea Sângeorz-Băi, prin refuzul acesteia de a încheia un contract de prestare servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading SRL, care deţine hotelul „Someşul” din aceeaşi localitate.

Documentul, conţinând angajamentele formulate de Hebe SA, poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă, iar persoanele interesate pot transmite observaţii până la data de 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.