Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția - Sika România poate prelua Adeplast

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a autorizat tranzacţia prin care Sika România, deţinută de grupul elveţian Sika, intenţionează să preia producătorul de materiale de construcţii Adeplast potrivit Agerpres.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a infomat luni autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Sika Romania este deţinută de grupul Sika din Elveţia care este specializat în substanţe chimice. Sika Romania desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).

Adeplast este activă, în principal, în producţia şi comercializarea mortarelor şi adezivilor pentru construcţii şi produselor de termoizolare, în special polistiren. Într-o măsură mai mică, Adeplast este implicată şi în domeniul membranelor de hidroizolare, vopselelor şi acoperirilor decorative, precum şi în cel al amestecurilor pentru betoane şi mortare şi accesorii (plasă din fibră de sticlă, dibluri, lipici, spumă poliuretanică).

Adeplast deţine patru fabrici în România, situate în apropierea oraşelor Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.