Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care BRD - Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank intră în acţionariatul companiei CIT One, alături de BCR

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Raiffeisen Bank intră în acţionariatul companiei CIT One, alături de Banca Comercială Română (BCR), cu condiţia respectării unor angajamente asumate de către cele trei bănci, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă remis, marţi, AGERPRES.

CIT One este furnizor de servicii integrate de gestionare a numerarului, ce asigură întreaga gamă de servicii la nivel naţional, precum transportul de numerar şi alte valori în autospeciale blindate, procesarea de numerar sau servicii de asistenţă tehnică pentru bancomate. Înaintea acestei tranzacţii, CIT One era deţinută de BCR.

Citește și: Traian Băsescu, atac la Gabriela Firea: Cineva încerca să prezinte Podul Ciurel ca pe o mare realizare, iar podul nu-i terminat

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacţie ar putea conduce la afectarea concurenţei pe piaţa serviciilor de gestionare de numerar.

Ca urmare, BRD, BCR şi Raiffeisen Bank s-au angajat să implementeze un set de măsuri, numit Ghidul Antitrust, care să asigure respectarea regulilor de concurenţă la nivelul CIT One, inclusiv cu privire la interacţiunea acestora cu CIT One în calitate de acţionari şi, de asemenea, în calitate de clienţi.

De asemenea, cele trei bănci s-au angajat ca politica de preţ a CIT One să aibă la bază anumite principii care să asigure acesteia un caracter echitabil şi nediscriminatoriu.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.