DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul Concurenţei a lansat în consultare publică ghidul privind serviciile feroviare conexe şi infrastructura de servicii

consiliul concurentei

Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar din cadrul Consiliului Concurenţei a lansat în consultare publică proiectul ghidului privind serviciile feroviare conexe şi infrastructura de servicii, a anunţat miercuri autoritatea de concurenţă, anunță news.ro.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

”Scopul ghidului este de a oferi o imagine de ansamblu a normelor aplicabile operatorilor/deţinătorilor infrastructurilor de servicii şi a drepturilor pe care le au operatorii de transport feroviar, prin implementarea Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2177 al Comisiei privind accesul la infrastructurile de servicii şi la serviciile feroviare conexe. Acest regulament stabileşte un set de norme noi pentru operatorii de infrastructuri de servicii, detaliile procedurilor şi ale criteriilor care trebuie urmate pentru accesul la serviciile furnizate în cadrul infrastructurilor de servicii enumerate la punctele 2, 3 şi 4 din anexa II la Legea nr. 202/2016”, arată un comunicat emis de Consiliul Concurenţei.

Citește și: Mega Image vrea să dea mega-lovitura! Se schimbări îi așteaptă pe clienți

Ghidul conţine informaţii cu privire la normele şi reglementările aplicabile, serviciile şi infrastructurile de servicii, modul în care se asigură accesul la servicii şi la infrastructura de servicii, principiile de tarifare şi condiţiile privind transparenţa informaţiilor referitoare la infrastructurile de servicii şi accesul la servicii, precum şi condiţiile privind posibilitatea de exceptare de la dispoziţiile sau de la o parte dintre dispoziţiile actului normativ.

Proiectul Ghidului privind serviciile feroviare conexe şi infrastructura de servicii poate fi consultat pe site-ul Consiliului Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: De pilele incompetente nu se va atinge

În anul 2011, autoritatea de concurenţă a preluat de la Ministerul Transporturilor Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar. Odată cu adoptarea OUG 21/2011 au fost întrunite cerinţele de independenţă funcţională şi decizională a Consiliului de Supraveghere din Domeniul Feroviar şi s-a realizat conformarea faţă de cerinţele din acţiunea declanşată de către Comisia Europeană referitoare la implementarea directivelor primului pachet feroviar (Cauza nr. 2008/2108), în special privind consolidarea independenţei Consiliului de supraveghere.

Propunerile cu privire la proiectul Ghidului privind serviciile feroviare conexe şi infrastructura de servicii pot fi trimise Consiliului Concurenţei până la data de 25 august 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.