Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei intervine pe piaţa hypermarketurilor: Decizie importantă a instituţiei

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a luat o decizie de ultimă oră. Instituţia a intervenit pe piaţa hypermarketurilor.  Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica prin care Carrefour Nederland BV achizitioneaza magazinele Billa, cu conditia cesionarii a trei supermarketuri active din Braila si a neimplicarii in activitatea acestora timp de zece ani. Conform unui comunicat remis presei, in urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca in zona geografica Braila operatiunea ar putea conduce la consolidarea pozitiei pe piata a Carrefour, cu efectul reducerii posibilitatilor de alegere a consumatorilor. In aceasta situatie, ar fi existat posibilitatea ca tranzactia sa conduca la cresterea preturilor produselor alimentare in zona.

Citeşte şi: O cântăreaţă celebră, a fost ruptă în bătaie în Parcul Cişmigiu: Imaginile sunt HORROR / VIDEO

"Ca urmare, tranzactia a fost autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de catre Carrefour. Astfel, Carrefour si-a luat angajamentul de a cesiona trei supermarketuri active pe piata din Braila, respectiv doua magazine Carrefour Market si un magazin Billa. De asemenea, Carrefour s-a angajat sa nu se implice in activitatile cesionate pe o perioada semnificativa, de cel putin 10 ani", precizeaza reprezentantii Consiliului Concurentei. "Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu mai ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective, in special ca urmare a crearii sau consolidarii unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate", se mai mentioneaza in comunicat.

Citeşte şi: HALUCINANT Imagini ca-n filmele cu mafioți la înscăunarea unui președinte de CJ / VIDEO

Carrefour a anuntat, la sfarsitul anului trecut, ca a semnat un acord de achizitie a magazinelor din reteaua Billa Romania, detinuta de Grupul Rewe. Carrefour, al doilea grup de distributie mondial si primul din Europa, are peste 380.000 de angajati in intreaga lume. Prezent in 35 de tari cu peste 12.000 de magazine, grupul a realizat o cifra de afaceri de 100,5 miliarde de euro in 2014. In Romania, numara 181 de magazine, dintre care 28 hipermarketuri Carrefour, 99 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact si un magazin de comert online, conform incontstirileprotv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.