Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenței investighează companii din domeniul eliminării deșeurilor medicale

consiliul-concurentei

Consiliul Concurenței derulează o investigație privind un posibil comportament anticoncurențial al unor companii care își desfășoară activitatea pe piața serviciilor de eliminare a deșeurilor medicale: „Trei companii gestionând aproximativ 70% din totalul cantităților de deșeuri medicale în 2019”, potrivit mediafax.ro.

„Autoritatea de concurență are indicii privind o posibilă împărțire a pieței serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor rezultate din activități medicale și/sau posibila blocare a accesului pe piață al altor companii concurente”, anunță Consiliul Concurenței.

Citește și: Încă o țară profund afectată de pandemie s-a sucit: A autorizat și ea vaccinul AstraZeneca pentru cei de peste 65 de ani

Potrivit sursei citate, companiile investigate sunt SC Stericycle România SRL, SC Mondeco SRL, SC AKSD România SRL, SC Bio Hazard SRL, SC Xtreme Ecogreen SRL, SC Loret del Mar SRL, SC Eco Diotti SRL și SC Eco Fire Sistems SRL.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile unor companii implicate, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

Inspecţiile inopinate, precizează Consiliul Concurenței, constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

„Această investigație a fost declanșată ca urmare a indiciilor obținute în cadrul anchetei sectoriale derulate de autoritatea de concurență pe piața deșeurilor medicale. Analiza Consiliului Concurenței a arătat că piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale este puternic concentrată, trei companii gestionând aprox. 70% din totalul cantităților de deșeuri medicale în 2019, iar primele cinci aprox. 80%. De asemenea, în urma analizei autoritatea de concurență a făcut o serie de recomandări, în special din punct de vedere legislației, pentru îmbunătățirea funcționării sectorului și concurenței în domeniul gestionării deșeurilor medicale”, se mai arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.