Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Onoare al Ordinului National Steaua României a decis retragerea Ordinul Steaua României lui Kelemen Hunor, președintele UDMR

kelemen hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a rămas fără distincția ”Steaua României”! Decizia a fost luată de Consiliul de Onoare al Ordinelor, acolo unde PSD deține cei mai mulți membri la solicitarea Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR).

”Un cavaler al Ordinului a sesizat că Hunor încalcă Constituția României. Este vorba despre declarația legată despre Ziua Națională a României. Trebuie să respecte legile acestui stat și Constituția. Sunt 7 membri: domnul Haiduc, care nu a fost prezent, Ecaterina Andronescu, generalul Degeratu, doamna Gabriela Firea, domnul Mircea Geoană, eu și domnul Brădișteanu. Cinci voturi au fost pentru, iar unul a fost o abținere.”, a declarat, la Antena 3, Costin Georgescu, președinte al Consiliului, și fost șef al SRI care  aprecizat că votul a fost secret.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

Decizia va merge la președintele României, Klaus Iohannis, iar acesta va hotărî dacă se retrage sau nu distincția, prin decret prezidențial.

De vină sunt declarațiile făcute de Kelemen Hunor de-a lungul timpului. În luna august a acestui an, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a sesizat faptul că ultimele declarații ale președintelui UDMR trădează o atitudine de nerecunoaștere a statului român, a desconsiderării istoriei, culturii și drepturilor fundamentale ale românilor. Mai mult, Kelemen Hunor se autoexclude din rândul cetățenilor României prin afirmațiile: "...românii trebuie să înțeleagă...", culminând cu atacuri la adresa bazei fundamentale a poporului român: istoria, cultura, etc.

”Hotărârea de astăzi a Consiliului de Onoare, este una istorică pentru poporul român și pentru apărarea demnității nationale, istoriei și jertfelor unor generații întregi de români care s-au sacrificat pentru a ajunge la momentul 1 decembrie 1918. Declarațiile lui Hunor cu privire la Ziua Națională a României dar și declarațiile și gesturile altor lideri ai UDRM, se constituie într-o ofensă gravă adusă poporului român iar decizia de astăzi este în viziunea mea primul gest de răspuns la obrăzniciile și lipsa de respect față de simbolurile și momentele istorice ale națiunii. Felicit Consiliul de Onoare pentru decizia luată și asigur toți cetățenii României că vom continua prin intermediul CNMR să luptăm împotriva oricărui abuz sau exagerări naționalist-extremiste în raport cu cetățenii României’’ , a declarat presedintele CNMR, Alexandru Cumpanasu, a cărui organizație a inițiat demersul care a condus la decizia de azi

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.