Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU a decis prelungirea cu un an a livrării de ajutoare umanitare către zonele rebele din Siria

mirror.co.uk
avion doborat, siria

Consiliul de Securitate al ONU a prelungit marţi cu un an prevederile unei rezoluţii ce autorizează livrarea de ajutoare umanitare către populaţiile aflate în zonele controlate de rebeli din Siria, în pofida rezervelor exprimate de Rusia, China şi Bolivia, relatează AFP. Rezoluţia a fost adoptată cu 12 voturi pentru şi trei abţineri - cele ale Rusiei, principalul aliat al Damascului -, Chinei şi Boliviei.

Ambasadorul Suediei la ONU, Olaf Skoog, şi-a exprimat satisfacţia faţă de adoptarea, fără niciun veto, a acestui text de rezoluţie, 'o realizare majoră', în opinia sa. Este 'o chestiune de viaţă şi de moarte pentru populaţie', a afirmat la rândul său omologul său francez, Francois Delattre. În acest an, dosarul sirian a divizat Consiliul de Securitate al ONU, uneori cu utilizarea de către Rusia a dreptului său de veto.

Circa trei milioane de persoane, din cele 13 milioane care au nevoie de ajutor în întreaga Sirie, beneficiază de ajutor acordat de ONU şi de ONG-uri populaţiilor care trăiesc în zonele rebele, potrivit ONU, conform Agerpres. Rezoluţia, redactată de Suedia, Japonia şi Egipt, prevede o reînnoire a ajutorului transfrontalier şi peste liniile frontului până la 10 ianuarie 2019. În urma unei solicitări din partea Rusiei, rezoluţia cere secretarului general al ONU, Antonio Guterres, 'recomandări privind modul de consolidare a mecanismului de control al Naţiunilor Unite' asupra acestui ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.