Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU discută, cu ușile închise, despre criza din Libia

consiliul de securitate ONU

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte miercuri într-o sesiune de urgenţă, cu uşile închise, pentru a discuta despre criza din Libia, unde continuă să aibă loc confruntări armate între cele două tabere rivale la sud de capitala Tripoli, au anunţat marţi surse diplomatice de la New York, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Totodată, emisarul ONU pentru Libia Ghassan Salamé va explica cu acest prilej decizia de amânare a organizării unei conferinţe naţionale ce urma să se desfăşoare sub egida Naţiunilor Unite, conform sursei citate. 

Într-un comunicat dat publicităţii marţi, Ghassan Salamé a anunţat că nu se poate cere libienilor să participe la o conferinţa inter-libiană destinată sprijinirii ieşirii din haos a ţării, ca urmare a luptelor ce au loc în apropierea capitalei.

Citește și: Alegeri pe muchie de cuțit în Israel. Șanse foarte mari pentru Benjamin Natanyahu de a se menține la putere (Rezultate oficiale după numărarea a 95% din voturi)

Începând de joi, săptămâna trecută, mareşalul Haftar, care conduce autoproclamata Armată Naţională Libiană (ANL) şi deţine controlul în estul Libiei, conduce o ofensivă susţinută ce vizează ocuparea capitalei. Luptele au făcut deja zeci de morţi şi au determinat strămutarea a mii de persoane. Apelurile la reţinere ale comunităţii internaţionale au rămas fără ecou. 

De cealaltă parte, forţele loiale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) al premierului Fayez al-Sarraj, cu baza la Tripoli şi recunoscut de comunitatea internaţională, susţin că sunt hotărâte să conducă o contra-ofensivă generalizată denumită "Vulcanul mâniei". 

După o noapte mai calmă, luptele au fost reluate marţi la 30 km sud de Tripoli, în special la Gasr Ben Ghachir şi Wadi Rabi, conform informaţiilor furnizate AFP de o sursă de securitate din capitala libiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.