Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU, divizat în problema Libiei - La Tripoli luptele continuă

consiliul de securitate ONU

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit joi în legătură cu Libia fără să stabilească o strategie clară pentru a reclama rapid un acord de încetare a focului între beligeranţi, în timp ce Statele Unite şi Rusia continuă să opună rezistenţă unui proiect de rezoluţie britanic, potrivit unor surse diplomatice, relatează AFP potrivit Agerpres.

Aceste două ţări s-au opus publicării unei declaraţii a Consiliului, au precizat sursele. La începutul conflictului, a fost făcută o declaraţie şi nu sunt multe de adăugat, cu atât mai mult cu cât Londra propune de luni o rezoluţie, fără succes, potrivit un diplomat.

Obiectivul reuniunii cu uşile închise, solicitată de preşedinţia germană a Consiliului, a fost de "a avea un punct de vedere despre situaţia de pe teren din partea emisarului ONU, Ghassan Salame", a declarat ambasadorul german Christoph Heusgen.

Emisarul Naţiunilor Unite le-a spus celor 15 ţări membre ale Consiliului că este "foarte îngrijorat" de perspectiva unui conflict generalizat în acest weekend. "Forţele militare se apropie de zone rezidenţiale" şi "sunt mărturii potrivit cărora ambele părţi primesc întăriri", a adăugat un alt diplomat.

Ghassan Salame a cerut, de asemenea, ca instanţa ONU să ia o poziţie fermă în privinţa încălcării embargoului asupra armelor impus actorilor libieni, potrivit mai multor surse.

"Situaţia umanitară este din ce în ce mai dificilă la periferia capitalei Tripoli", a adăugat emisarul, citat de diplomaţi.

De peste două săptămâni, omul forte din estul libian, mareşalul Khalifa Haftar, desfăşoară o ofensivă militară asupra capitalei, unde se află sediul guvernului Fayez al-Sarraj, recunoscut de ONU. Potrivit diplomaţilor, Khalifa Haftar beneficiază de sprijinul Egiptului, Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite şi al Rusiei, iar Fayez al-Sarraj de cel al Qatarului şi Tunisiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.