Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni pentru a discuta despre degradarea situaţiei din Afganistan

AFP
NATO, afganistan

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni vineri pentru a discuta despre degradarea situaţiei din Afganistan, au declarat joi diplomaţi citaţi de AFP.

Reuniunea, care are loc în urma unei solicitări a guvernului afgan, căruia i s-au alăturat Norvegia şi Estonia, va avea loc la ora 10.00 (14.00 GMT), au adăugat aceşti diplomaţi.

Ultima reuniune a Consiliului de Securitate privind Afganistanul datează din luna iunie, însă de atunci situaţia s-a deteriorat rapid în ţara devastată de război, scrie Agerpres.ro.

Talibanii controlează ample zone rurale şi se înfruntă acum cu forţele guvernamentale în mai multe mari oraşe, printre care Herat, în apropiere de frontiera de vest cu Iranul, şi Kandahar în sud.

Luptele sunt intense din luna mai, atunci când forţele americane şi internaţionale şi-au început retragerea din ţară, care urmează să se încheie până la 31 august pentru soldaţii americani.

Armata afgană şi comandamentul american şi-au intensificat loviturile aeriene asupra insurgenţilor, iar aceştia au avertizat miercuri că îi vor viza pe înalţi responsabili ai guvernului de la Kabul drept represalii.

Uniunea Europeană a denunţat joi ultimele atacuri criminale ale talibanilor şi a cerut o "încetare a focului urgentă, totală şi permanentă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.