Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al Rusiei: 'O pace durabilă în Peninsula Coreeană este posibilă doar în absența presiunii americane'

vestidinrusia.ro
Nikolai Patrușev

"Acțiunile Statelor Unite nu fac decât să sporească tensiunile în Peninsula Coreeană", a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

"Sunt convins că o pace durabilă în această subregiune este posibilă doar în absența presiunii americane. Provocările și alți pași distructivi din partea lor [a SUA] nu fac decât să ducă la mai multă instabilitate și, potențial, ar putea duce la o ciocnire armată, lucru care trebuie evitat", a declarat Patrușev pentru ziarul Kommersant. Declarațiile Coreei de Nord că ar putea folosi arma nucleară au fost răspunsul său la acțiunile Seulului, a spus el.

"Voi reaminti că aceste declarații au fost făcute ca răspuns la comentariile ministrului apărării al Republicii Coreea, Suh Wook, despre posibilitatea ca Seulul să lanseze un atac preventiv asupra RPDC [Republica Populară Democrată Coreeană]", a declarat Patrushev, potrivit Interfax.com.

"De ani de zile, poziția Seulului a fost bine gândită și constructivă, având ca scop prevenirea unui impas între cele două Corei. Cu toate acestea, este evident că o astfel de linie echilibrată nu ar putea conveni Washingtonului, care exercită presiuni fără precedent asupra Republicii Coreea, așa cum se reflectă în remarcile conducerii ministerului sud-coreean al apărării", a declarat Patrushev.

Măsurile luate de Washington "pentru a ruina arhitectura securității regionale în regiunea Asia-Pacific" includ formarea de alianțe precum "Dialogul de securitate cvadrilateral" și AUKUS, "pomparea aliaților regionali ai Americii cu arme moderne", exacerbarea controverselor teritoriale din Marea Chinei de Sud", a declarat Patrushev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.