Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Stat a suspendat retrogradarea echipelor Amiens şi Toulouse şi a respins solicitarea clubului Olympique Lyon de a relua sezonul

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa, a suspendat retrogradarea echipelor Amiens şi Toulouse şi a respins solicitarea clubului Olympique Lyon de a relua sezonul Ligue 1, oprit definitiv la finalul lunii aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr, anunță news.ro.

Consiliul de Stat a validat decizia Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP) din 30 aprilie, de încheiere a sezonului 2019/2020 al campionatului, dar a cerut LFP să reexamineze formatul campionatului 2020/2021 al Ligue 1.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Judecătorul a considerat că nu există o bază legală astfel încât Consiliul de administraţie al ligii să decidă retrogradarea ultimelor două echipe din clasamentul Ligue 1 ţinând cont că actuala convenţie cu Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) prevede o limită de douăzeci de cluburi, pentru că acest acord se încheie la 30 iunie şi va trebui semnat un nou acord.

Prin urmare, judecătorul ordonă LFP, împreună cu organismele competente ale FFF "să reexamineze problema formatului Ligue 1 pentru sezonul 2020-2021 (...) şi să tragă consecinţele asupra principiului retrogradări înainte de 30 iunie”. Însă este puţin probabil ca Ligue 1 să aibă 22 de echipe în sezonul viitor, având în vedere că acordul a fost reînnoit în cadrul Adunării Generale a ligii din 20 mai şi prevede tot o divizie de până la 18 sau 20 de cluburi. Prin urmare, LFP va reexamina decizia bazându-se pe acest nou acord şi există şanse mici ca hotărârea să fie schimbată.

Olympique Lyon şi-a pledat cazul, joi, în faţa Consiliului de Stat, căruia i-a cerut să anuleze oprirea definitivă a sezonului. Preşedintele Jean-Michel Aulas însuşi a susţinut cauza clubului său, rămas în afara cupelor europene după decizia LFP şi după 22 de ani. Lyon mai are şanse de a juca în cupele europene dacă o învinge pe campioana PSG în finala Cupei Ligii sau dacă va câştiga Liga Campionilor. Marţi, cea mai înaltă autoritate administrativă a respins apelul clubului OL.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

Judecătorul a considerat "că nu există nicio îndoială serioasă cu privire la legalitatea acestei decizii, care a cântărit avantajele şi dezavantajele unei opriri imediate a Campionatului, în timp ce o incertitudine foarte mare a afectat ipoteza unei eventuale reporniri a competiţiilor în timp util.

În ceea ce priveşte clasificarea stabilită ţinând cont de meciurile deja disputate, judecătorul Consiliului de Stat "validează termenii definiţi de ligă pentru clasamentul campionatului Ligue 1, ţinând cont în special de faptul că nu au putut fi jucate toate partidele din etapa a XXVIII-a".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.